Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2021, 7:36
Čas čítania 1:04
Adam Novosad

Facebook znovu funguje. Čo sa stalo, keď dlhé hodiny nešiel? Firma sa ospravedlnila, poznáme už aj možného vinníka výpadku

Facebook znovu funguje. Čo sa stalo, keď dlhé hodiny nešiel? Firma sa ospravedlnila, poznáme už aj možného vinníka výpadku
Zdroj: Pixabay/CC0/na voľné použitie
NEWS FACEBOOK
Uložiť Uložené

Služby Facebooku nefungovali dlhé hodiny.

Výpadok služieb spoločnosti Facebook, ktorý postihol sociálne siete od Instagramu cez aplikáciu Whatsapp až po samotný Facebook, trval viac ako šesť hodín. Používatelia zatiaľ mohli len hádať, čo za výpadkom stojí, ale spoločnosť sa medzitým vyjadrila, paradoxne, na Twitteri, kde sa ospravedlnila za nefungujúce služby a prisľúbila rýchlu nápravu, uvádzajú NY Times.

Služby nakoniec začali postupne nabiehať krátko po polnoci nášho času. Za prvotného vinníka problémov firma označila chybu vo vnútornom nastavení systému, ktorá spôsobila, že jednotlivé servery si medzi sebou nevedeli vymieňať informácie, a tak postupne vyradili z prevádzky všetky aplikácie.

„Obrovskej komunite ľudí a biznisov na celom svete, ktoré sa na nás spoliehajú: je nám to ľúto. Usilovne sme pracovali na opätovnom sprevádzkovaní našich aplikácií a služieb a sme radi, že môžeme oznámiť, že v tejto chvíli znovu nabiehajú. Ďakujeme, že ste to s nami vydržali,“ skonštatoval Facebook na svojom oficiálnom profile na Twitteri.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Aj keď presná príčina zlyhania systémov sa bude interne vyšetrovať, Facebook s najväčšou pravdepodobnosťou doplatil na chybné nastavenie sieťových zariadení – niekto zariadenia nenakonfiguroval správne a Facebook akoby odrazu prestal na internete fungovať, lebo prehliadače a aplikácie sa nedokázali pripojiť k serverom, ktoré jeho služby zabezpečujú.

Služby Facebooku však nateraz stále nefungujú bez zaváhania a viacerým používateľom sa nedá prihlásiť či preklikávať na odkazy v aplikácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia