Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021, 13:36
Čas čítania 1:09
Daniel Mikolášik TASR

Trolejbusy v Bratislave čaká obrovská zmena. Trojciferné čísla po 40 rokoch skončia

NEWS BRATISLAVA DOPRAVA MHD
Uložiť Uložené

Cestujúci si budú zvykať na nové označenie.

V bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) už nebudú od 1. novembra trolejbusy označené trojciferným číslom. K zmene dochádza po 40 rokoch. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tak zavedie jednotné číslovanie liniek MHD a tým sa jasne odlíši od prímestskej regionálnej autobusovej dopravy.

TASR o tom informoval hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec. Hlavným dôvodom zmeny označovania trolejbusových liniek je podľa DPB nevyhnutnosť prenechania číselného radu 201 – 212 pre regionálne linky.

MHDtrolejbus
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„V polovici novembra totiž v integrovanej doprave pribudnú nové linky na Záhorie, ktoré budú používať niektoré z uvoľnených čísiel,“ priblížil Chlebovec.


Mestský bratislavský dopravca stanovil polročné prechodné obdobie, v rámci ktorého budú trolejbusové linky označené v cestovných poriadkoch a za predným sklom vozidiel duálne, čiže s použitím starého a nového čísla linky.

„O zmenách bude podnik informovať aj prostredníctvom informátorov priamo na vyťažených zastávkach a tiež online kampaňou na sociálnych sieťach,“ deklaroval hovorca.

Dopravný podnik BratislavaMHD
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia