Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2021, 19:05
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Richard Sulík: Očkovacia lotéria je plytvanie verejnými zdrojmi (Rozhovor)

POLITIKA RICHARD SULÍK SLOBODA A SOLIDARITA
Uložiť Uložené

Richard Sulík prijal pozvanie do diskusnej relácie Face to Face. Rozprávali sme sa o očkovacej lotérii, cenách energií aj aktuálnej situácii na generálnej prokuratúre.

Predseda strany Sloboda a solidarita a minister hospodárstva Richard Sulík je najnovším hosťom v relácii Face to Face s Adelom Ghannamom. 

V tomto videu sa dozvieš:
  • Čo si Richard Sulík myslí o rozhodnutí povoliť účasť na stretnutí s pápežom aj pre nezaočkovaných.
  • Ako vníma súčasnú situáciu na generálnej prokuratúre a v justícii.
  • Prečo má Kolíková a jej frakcia otvorené dvere v strane SaS.
  • Či Richardovi Sulíkovi vadia mémové obrázky s opakujúcim sa nápisom „Sulík nenakúpil testy“.
  • Ako minister hospodárstva reaguje na zvyšovanie cien energií.
  • Čo odkazuje Sulík žene, ktorú nazval v emailovej komunikácii „krava“.

Richard Sulík si myslí, že k situácii okolo zrušených obvinení cez paragraf 363 treba pristupovať s chladnou hlavou. Súhlasí s vytvorením odbornej skupiny zostavenej z politikov a právnikov zaoberajúcich sa trestným právom.

Upozorňuje, že Alojz Baránik, ktorý bude reprezentovať SaS, je za úplné zrušenie tohto paragrafu. Znamenalo by to, že generálny prokurátor by viac nemal moc kedykoľvek zrušiť obvinenie. Boris Kollár zároveň povedal, že ak túto otázku v koalícii jeho partneri otvoria, odíde z vlády. 

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

Predseda SaS zároveň kritizuje Maroša Žilinku za to, že na tlačovú konferenciu nepozval zástupcov Denníka N a Aktualít, ktorým následne zablokovali prístup, aj keď už boli v budove. Napriek tomu je pre neho súčasný generálny prokurátor oveľa lepší ako Dobroslav Trnka. 

Minister hospodárstva tvrdí, že za výrazné zvýšenie cien energií môže Robert Fico a jeho vlády. Dodáva, že ak by predseda Smeru nebral úplatky do alobalu za kšefty s uhlím, ceny elektriny by dnes nemuseli byť také vysoké. 

Vyjadril sa aj k aktuálnej návšteve pápeža. Podľa Sulíka je v poriadku, keď môžu prísť aj nezaočkovaní, upozorňuje však na to, aby mali všetky podobné podujatia rovnaké podmienky. 

Richard Sulík sa vyjadril aj k Igorovi Matovičovi. Jeho nápad s očkovacou lotériou považuje za rozhadzovanie verejných peňazí a zároveň si nemyslí, že by finančná stimulácia v tomto prípade reálne pomohla zvýšiť zaočkovanosť. Dodáva, že si všimol, ako fráza „Sulík nenakúpil testy“ zľudovela, mémové obrázky však vníma s úsmevom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia