Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2021, 20:44
Čas čítania 0:56
Ema Stanovská

Muž vyliezol na vežu, aby namaľoval grafity inšpirované Super Mariom. Poslali naňho desiatky policajných áut, helikoptéru aj dron

Muž vyliezol na vežu, aby namaľoval grafity inšpirované Super Mariom. Poslali naňho desiatky policajných áut, helikoptéru aj dron
Zdroj: Nintendo
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Hrozí mu až ročné väzenie.

V New Yorku sa v piatok (27. augusta) odohrala bizarná udalosť. Do brooklynskej štvrte boli vyslané desiatky policajných áut, helikoptéra a jeden dron, aby „spacifikovali“ umelca tvoriaceho grafity.

35-ročného Erina Clancyho ľudia videli na vrchole 10-poschodovej vodárenskej veže, ako maľuje dielo inšpirované hrou Super Mario. Informoval o tom portál Vice.

Policajti zablokovali niekoľko ulíc a uzavreli blízky park po tom, čo im „umelec“ povedal, že odmieta zísť dole. Po piatich hodinách dohadovania Clancy konečne zišiel na zem a bol okamžite prevezený do nemocnice na pozorovanie.

Je to absurdné, hovoria miestni

Vzhľadom na pomerne nízku závažnosť zločinu ostali miestni obyvatelia zarazení z takého rozsiahleho policajného nasadenia. „Je zjavné, že tu niekto zneužil policajné sily. Tam hore je jeden chlap a existujú len dve cesty – hore a dole. Je to absurdné,“ povedal jeden zo svedkov. Polícia neskôr uviedla, že dron nasadili, pretože sa obávali o Clancyho bezpečnosť.

Odporúčané
Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk 17. februára 2024, 9:30

Muža obvinili z vandalizmu, kladenia odporu, marenia výkonu vládneho rozhodnutia a päťnásobného držania nástrojov na grafity. Už predtým bol dvakrát zatknutý za incidenty súvisiace s tvorbou grafitov, teraz mu hrozí až ročný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia