Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 12:13
Čas čítania 1:24
Viktor Kniš TASR

Kažimír vypovedá na NAKA. Bývalý minister financií údajne zobral úplatok

NEWS PETER KAŽIMÍR
Uložiť Uložené

Proti Petrovi Kažimírovi svedčí viacero spolupracujúcich obvinených.

Na Národnej kriminálnej agentúre vypovedá súčasný guvernér Národnej banky Slovenska a bývalý minister financií z vlád Smeru. Vyšetrovatelia ho predvolali v rámci kauzy Mýtnik, obvinený nie je. 

Kažimír: Prišiel som ako svedok

„Nezúčastňoval som sa na žiadnej trestnej činnosti ani som ju netoleroval a ani som ju nijakým iným spôsobom neprehliadal,“ povedal Kažimír novinárom pri príchode na Prezídium Policajného zboru. Uviedol, že bol predvolaný ako svedok.


Kažimíra vyzval minulý týždeň na odchod z funkcie guvernéra NBS predseda Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský. Dôvodom sú podľa neho informácie o korupcii na ministerstve financií a finančnej správe v čase, keď stál Kažimír na čele rezortu financií. K výzve sa neskôr pridal aj podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga.

Kažimír
Zdroj: TASR/Jakub Kotian


„Rozumiem politickému marketingu, ale z podstaty výkonu svojej funkcie nebudem reagovať na politické útoky a výzvy niektorých politikov,“ reagoval na výzvy Kažimír.

Odporúčané
Mal byť ministrom, rozbehol boj proti daňovým podvodníkom a sám je podozrivý, že sa do jedného zamotal. Kto je František Imrecze? Mal byť ministrom, rozbehol boj proti daňovým podvodníkom a sám je podozrivý, že sa do jedného zamotal. Kto je František Imrecze? 29. januára 2021, 14:20

Kažimír bol ministrom financií v rokoch 2012 až 2019 v dvoch vládach Roberta Fica (Smer-SD) a tiež vo vláde Petra Pellegriniho (vtedy Smer-SD). Zároveň bol v rokoch 2010 až 2019 podpredsedom strany Smer-SD.

Imrecze: 5 percent pre Kažimíra 

V neprospech Petra Kažimíra vypovedá bývalý šéf finančnej správy František Imrecze. Tvrdí, že pri digitalizácii finančnej správy odovzdával dodávateľ predraženého projektu podnikateľ Michal Suchoba časť peňazí aj ľuďom z politiky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia