Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 16:15
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

Fico prirovnáva novinárov ku kriminálnikom, vraj skončia všetci rovnako. Bárdy z Aktualít podľa neho vytrhol výrok z kontextu

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Peter Bárdy postavil podľa bývalého premiéra svoj komentár len na jednej vete z celého vyjadrenia. Robert Fico v ňom reagoval na aktuálnu situáciu v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa bývalých nominantov Smeru.

Robert Fico v statuse na Facebooku útočí na šéfredaktora portálu Aktuality.sk Petra Bárdyho s argumentom, že z jeho vyjadrenia o Petrovi Kažimírovi a Petrovi Pellegrinim vytiahol len jednu vetu a postavil na nej svoj komentár. 

Trojnásobný predseda vlády a súčasný opozičný poslanec Robert Fico o Petrovi Bárdym píše, že je „nedôveryhodný a nenávistný od päty až po uši. Typický novinársky hochštapler. Presne taký, aké sú celé Aktuality. Včera ma najnovšie obvinil, že hádžem zo strachu svojich najbližších spolupracovníkov cez palubu, teda že som zbabelec“.

Fico ešte raz zdieľal celé svoje včerajšie vyhlásenie, v ktorom síce začínal slovami o tom, ako ho Pellegrini a Kažimír „zradili“, no ďalej pokračoval tým, že považuje obvinenia voči svojim bývalým nominantom za nepravdivé a vykonštruované. Fico si myslí, že súčasná vláda sa snaží dostať Kažimíra z funkcie guvernéra NBS a dosadiť tam svojho človeka.

Predsedovi Smeru-SD prekáža, že tejto časti vyjadrenia sa Bárdy v komentári nevenuje: „Aktuality, samozrejme, neuverejnili nič, ale Bárdy si typicky ,aktualitovsky‘ vybral z môjho stanoviska len prvú vetu a najpodstatnejšiu časť odignoroval a zatajil.“ Robert Fico to označil za neobjektívne.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

V závere útoku na novinára sa opozičný poslanec vyhráža novinárom z portálu Aktuality. Dopadnú podľa neho tak ako obvinení, ktorí svojou spoluprácou umožnili obviniť mnohých vplyvných ľudí. 

„Bárdy a jeho Aktuality sú len nájomní sluhovia. Ako Makó, Slobodník, Sklenka, Bandurka, Tiger, Csaba. Sú si úplne rovnakí a rovnako aj dopadnú,“ uzatvára Fico. 

Šéfredaktor portálu Aktuality.sk napísal komentár s názvom Zbabelec alebo stratég? s titulnou fotkou Roberta Fica. Komentár končí práve slovami o Pellegrinim a Kažimírovi ako odkaz na prvú vetu Ficovho vyjadrenia: „Zbabelo hádže cez palubu všetkých, ktorí by mu mohli poškodiť, a pritom zabúda, že práve títo ľudia mu môžu spôsobiť najhlbšie vrásky. Ak začnú rozprávať.“

Aj na Instagrame šéfredaktor Aktualít v statuse píše o tom, ako sa Fico zbavuje toxických ľudí vo svojom okolí. „Keď sa do korupčnej siete začína zamotávať ďalší Ficov ,produkt‘ Peter Kažimír, jeho bývalý minister financií a jeden z tých, ktorí mali byť jeho korunnými princmi, tak ho neváha hodiť cez palubu,“ napísal Bárdy na začiatku statusu. 

Na najnovší Ficov status, v ktorom sa vyhráža a prirovnáva novinárov k spolupracujúcim obvineným, reagoval Peter Bárdy v krátkosti: „Dnes o mne píše ,morálna autorita‘ a na záver sa vyhráža.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Bardy (@peter_bardy)

Domov
Zdieľať
Diskusia