Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfku...
Bratislavské bistro FACH otvorilo nové priestory so živými stromami na nádvorí
Starbucks na Slovensku prichádza s novinkou. Spúšťa pistáciovú sezónu
Bistro.sk rozdáva 8 € kupóny na vianočný nákup z BILLA s donáškou zdarma
Sponzorovaný obsah
Známa bratislavská prevádzka Fach predstavila novinky. Boli sme ich ochutnať
Autentický kórejský zážitok v Bratislave: V Maside si jedlo pripravíš sám
V Bratislave otvorili prvý steakbar. Obľúbená sieť reštaurácií prišla s novým ko...
V regáloch LIDL nájdeš nový nápoj. Tento drink si zamilujú najmä športovci, cest...
Sponzorovaný obsah
Ochutnali sme nové menu v známom bratislavskom bistre Sogu po odchode Nováka
Syrová sezóna sa vracia, obľúbené burgre sú oddnes opäť v ponuke McDonald's
Obľúbená bratislavská pekáreň otvára nové bistro. Kruh 2.0 vyrastie pod hradom
Najlepšia pizza nie je v Taliansku. Zverejnili rebríček TOP pizzerií sveta
V bratislavskom Priori otvoria nový stredomorsko-arabský street food
Pri Nivách otvorili novú pekáreň. Počas dnešnej otváračky rozdávali pečivo zadar...
Zberateľské poháre McDonald's sú späť. Limitovaná edícia ťa vráti do detstv...
Sponzorovaný obsah
Zuzane Plačkovej vykradli jednu z jej kaviarní. Zlodej si odniesol vaky na seden...
Bar Bukowski mení adresu. Po novom bude patriť do „bratislavského hexagonu“
Ukrajinská reštaurácia Chernomorka otvára v Bratislave už druhú prevádzku
Otvorili nový podnik v centre Bratislavy s veľkými croissantami ako na Tiktoku
Influencerka Lula Almaksus otvorila nový smoothie bar. Láka na matcha drinky
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť
refresher+
Odporúčané
Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť
3. 11. 2021 16:30
Mnohé okresy na Slovensku čelia takmer úplnému lockdownu. Ubytovacie a stravovacie zariadenia sú závislé od výdajných okienok, mnohé z nich dočasne zatvárajú.
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
3. 11. 2021 10:13
Hosťom najnovšieho Podgastu je herec a komik Samo Trnka, ktorý neporozprával iba o tom, čo rád je, ale aj o tom, ako sa mu podarilo zmeniť životný štýl, dostať sa do formy a preložiť o tom zaujímavú knihu.
VIDEO: Barbora v úlohe Wolt kuriérky. Aké sú jej skúsenosti z doručovania po Bratislave?
Sponzorovaný obsah
VIDEO: Barbora v úlohe Wolt kuriérky. Aké sú jej skúsenosti z doručovania po Bratislave?
1. 11. 2021 18:30
Naša moderátorka Barbora zasadla za volant elektrického Mini, aby zistila, aké je to stať sa kuriérom Woltu.
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
28. 10. 2021 9:30
„Rokovania so skupinou Michelin už prebiehajú. Predpokladám, že na Slovensko prídu do dvoch-troch rokov. Nemali by prísť len ku mne, ale aj do Tatier, Košíc či Žiliny,“ hovorí pre Refresher Ľubomír Jančok.
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
27. 10. 2021 17:17
Hosťom najnovšieho Podgastu je Daniel Karas, autor a majiteľ značky Rodkva Ferments, ktorá predáva a popularizuje fermentované produkty.
VIDEO: Koľko zarobíš, kedy sa ti oplatí robiť a či ochutnal niekedy klientovu objednávku, nám prezradil v rozhovore kuriér Woltu
Sponzorovaný obsah
VIDEO: Koľko zarobíš, kedy sa ti oplatí robiť a či ochutnal niekedy klientovu objednávku, nám prezradil v rozhovore kuriér Woltu
26. 10. 2021 18:30
Aké je to pracovať pre Wolt? V našom novom videu sme sa kuriéra spýtali na všetko, čo by ťa mohlo zaujímať.
Industriálny priestor, premyslené jedlo a lákavé drinky. V novom gastro koncepte Werk nebudeš vedieť, čo skôr ochutnať
Sponzorovaný obsah
Industriálny priestor, premyslené jedlo a lákavé drinky. V novom gastro koncepte Werk nebudeš vedieť, čo skôr ochutnať
22. 10. 2021 17:30
Je to miesto, na ktorom si pochutnáš na poriadnych raňajkách s priateľmi alebo si dáš skvelý pracovný obed s kolegami.
Známy predajca kávy si musel zmeniť logo, pretože to predošlé bolo rasistické
Známy predajca kávy si musel zmeniť logo, pretože to predošlé bolo rasistické
22. 10. 2021 12:13
Kritici tvrdili, že logo reprezentuje kolonializmus a utláčanie a podporuje rasistické stereotypy.
KVÍZ: Vieš, čo sa s jedlom robí, ak sa fermentuje, pošíruje alebo blanšíruje?
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Vieš, čo sa s jedlom robí, ak sa fermentuje, pošíruje alebo blanšíruje?
22. 10. 2021 11:30
Odpovedz na kvízové otázky a ukáž, ako dobre poznáš gastroslovník.
Reportáž z jesennej Istrie: hľadali sme hľuzovky, jedli v michelinskej reštaurácii a ochutnávali najlepší olivový olej na svete
Mediálna spolupráca
Reportáž z jesennej Istrie: hľadali sme hľuzovky, jedli v michelinskej reštaurácii a ochutnávali najlepší olivový olej na svete
22. 10. 2021 9:30
Keď prídeš na Istriu v chladnejších mesiacoch, zistíš, že more je vlastne len príjemnou kulisou. Tie najväčšie klenoty polostrova ležia totiž v jeho vnútrozemí. A reč nie je len o hľuzovkách.
Čoje vyberá: Toto sú gastropodniky v Žiline, ktoré stoja za to a jedlo ti doručia aj domov
Sponzorovaný obsah
Čoje vyberá: Toto sú gastropodniky v Žiline, ktoré stoja za to a jedlo ti doručia aj domov
21. 10. 2021 10:30
Vďaka Woltu si vychutnáš perfektné jedlo aj v časoch, keď budú zavreté interiéry.
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
20. 10. 2021 16:30
Ako človek odíde z najlepšej reštaurácie na svete, aby sa vrátil pomáhať s rodinným penziónom v Telgárte? Aj o tomto je najnovší Podgast so zaujímavou hostkou.
Vyskúšaj tieto 4 miešané nápoje, ktoré ťa zahrejú počas jesenných dní
Sponzorovaný obsah
Vyskúšaj tieto 4 miešané nápoje, ktoré ťa zahrejú počas jesenných dní
20. 10. 2021 10:30
Sú teplé, studené, sladké, ale aj ostrejšie. Prekvap svojich kamarátov a namiešaj im tieto drinky.
Test 7 parížskych šalátov: Ktorý má najkvalitnejšiu šunku a ktorý má podľa odborníčky zavádzajúce zloženie?
refresher+
Odporúčané
Test 7 parížskych šalátov: Ktorý má najkvalitnejšiu šunku a ktorý má podľa odborníčky zavádzajúce zloženie?
19. 10. 2021 14:30
Ktorý sa tvári ako fit a prečo je parížsky šalát z Yeme o 610 % drahší ako ten z Lidla? S odborníčkou na výživu sme testovali balené parížske šaláty zo supermarketov.
Zbieraj drahokamy v halloweenskej hre s Fantou a získaj každý deň atraktívne ceny
PR správa
Zbieraj drahokamy v halloweenskej hre s Fantou a získaj každý deň atraktívne ceny
18. 10. 2021 11:30
Fanta predstavuje „Halloween na roztrhanie“. Zapoj sa do hry a získaj atraktívne ceny.
Sedem vín, ktoré by si mal poznať, ak si priaznivec zážitkov
PR správa
Sedem vín, ktoré by si mal poznať, ak si priaznivec zážitkov
15. 10. 2021 11:30
Tieto vína, ktoré patria k slovenskej špičke, by si rozhodne mal poznať.
U Žoltiho ti lyžicu nutelly prinesie čašníčka rovno do úst. Kultový pivný podnik je známy najmä tradičnou špecialitou leberkäse
refresher+
Odporúčané
U Žoltiho ti lyžicu nutelly prinesie čašníčka rovno do úst. Kultový pivný podnik je známy najmä tradičnou špecialitou leberkäse
14. 10. 2021 9:30
„Viac ma baví zákazníkov opíjať ako im dávať raňajky,“ povedal nám Zsolti Juhász. „Mám rád uvoľnenosť – keď príde zákazník, rád s ním žartujem, tykáme si. Je to však chôdza po tenkom ľade, podstatné je zákazníka správne odhadnúť a milo prekvapiť.“
Výčapník Martin Repaský: Pivo viem načapovať tak, že sa dá párovať so šalátmi či s dezertmi
Výčapník Martin Repaský: Pivo viem načapovať tak, že sa dá párovať so šalátmi či s dezertmi
13. 10. 2021 13:29
Hosťom aktuálnej epizódy Podgastu je Martin Repaský, majiteľ a výčapník z banskobystrického podniku Pilsner Restaurant u Kemov a dvojnásobný víťaz súťaže v čapovaní plzne Master Bartender.
Bratislavské bistro FACH otvorilo nové priestory. Jedlo či kávu si vychutnáš pod živými stromami na nádvorí
Bratislavské bistro FACH otvorilo nové priestory. Jedlo či kávu si vychutnáš pod živými stromami na nádvorí
17. 1. 2025 18:36
Átrium bolo dlho otvorené len na akcie. Teraz však obľúbené nádvorie otvorili každodenne aj pre verejnosť.
Toto sú podľa turistov najhoršie české pivá. Ktoré 4 klasiky im chutili najmenej?
Toto sú podľa turistov najhoršie české pivá. Ktoré 4 klasiky im chutili najmenej?
7. 1. 2025 19:35
Pivá, ktoré turistom nechutili, sú u nás obľúbené.
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne."  Videami valcuje Instagram
refresher+
Odporúčané
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne." Videami valcuje Instagram
pred 3 dňami
Ako desaťročný trpel poruchou príjmu potravy. Zapisoval si potraviny do kalorických tabuliek a všetko jedlo si chcel pripravovať sám. Vďaka svojej niekdajšej diagnóze teraz varí špičkové jedlá a sledujú ho tisícky ľudí na sociálnych sieťach.
KVÍZ: Espresso či presso? Otestuj sa, či poznáš správne názvy kávových nápojov a vyhni sa trapasu v kaviarni
KVÍZ: Espresso či presso? Otestuj sa, či poznáš správne názvy kávových nápojov a vyhni sa trapasu v kaviarni
17. 1. 2025 16:00
Zalievanú, viedenskú kávu či piccolo budeš v kaviarni hľadať márne.
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfkuchára
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfkuchára
pred 3 dňami
V Einparku otvára svoje dvere moderné bistro, kde sa tradícia stretáva s kreativitou šéfkuchára Petra Slačku.
Bratislavská kaviarenská scéna sa opäť rozrástla. V Petržalke vznikla nová kaviareň s názvom MOGG
Bratislavská kaviarenská scéna sa opäť rozrástla. V Petržalke vznikla nová kaviareň s názvom MOGG
10. 1. 2025 17:21
V ponuke majú výberovú kávu aj domáce pečivo.
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
8. 2. 2024 16:30
Návštevníci si musia uvedomiť, že neprišli do strip klubu či do nevestinca, ale do klasického podniku, kam sa ľudia chodia v prvom rade občerstviť. Nepochybne sa však nájdu jedinci, ktorí sem zavítajú iba preto, aby na dievčatá v kuse civeli.
Toto sú najlepšie polievky v celej Európe. Do TOP 15 sa dostala aj tradičná slovenská polievka či cesnačka
Toto sú najlepšie polievky v celej Európe. Do TOP 15 sa dostala aj tradičná slovenská polievka či cesnačka
18. 12. 2024 12:38
Turisti na internete najviac vychválili tradičné klasiky.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
Sponzorovaný obsah
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
12. 12. 2023 15:00
Čo tak skúsiť niečo nové?
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
22. 11. 2024 19:30
Navštívili sme vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave a prinášame ti jedinečnú reportáž, v ktorej nájdeš rozhovory so stánkarmi aj návštevníkmi.
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
refresher+
Odporúčané
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
13. 8. 2024 14:30
Bratislava je kaviarenská veľmoc. Najmä za posledné tri roky v hlavnom meste pribúdajú kaviarne kozmickou rýchlosťou. A čo je dôležitejšie, darí sa im, nezatvárajú a prosperujú.
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
7. 3. 2024 9:30
Vyskúšali sme turecké raňajky aj cupcake od cukrárky, ktorá piekla pre Madonnu, Stinga či Kate Moss. Ako ho ochutnať aj bez rezervácie? Navštív spolu s nami nádherné interiéry, známe aj pre jedinečnú gastronómiu.
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
Michal Konrád: Autorstvo receptov je otázne, aj pre moje wasabi krevety som sa inšpiroval v Londýne
23. 8. 2024 15:30
Nestihol si live Podgast s Čojem na festivale Grape, na ktorom vyspovedal jedného z najvýraznejších slovenských chefov? Jeho záznam práve vyšiel.
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
24. 11. 2024 10:21
Pekáreň v sobotu privítala prvých zákazníkov.