Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
5. júna 2023, 13:01
Čas čítania 1:57
Ema Stanovská

Toto sú najobľúbenejšie reštaurácie podľa známej apky za rok 2022. Slovákom najviac chutí burger

GASTRO BOLT GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Celkovo najobľúbenejšou reštauráciou sa stala burgráreň Quinsboro, ktorá ponúka smash burgery.

Partnerské reštaurácie aplikácie Bolt Food si po druhý raz prevzali ocenenia „Golden Broccoli Awards“. Prvý výber reštaurácií je založený na popularite na platforme meranej počtom objednávok a spätnou väzbou zákazníkov za rok 2022. Tohtoročnou novinkou však bolo aj zapojenie samotných zákazníkov, ktorí za nominovaných hlasovali a určili tak finálnu päticu víťazov pochádzajúcu z Bratislavy.

Jednoznačne najobľúbenejšie jedlo, ktoré si slovenskí zákazníci Bolt Food objednávajú, je
burger. Dokazuje to aj víťazstvo dvoch reštaurácií, ktoré sa špecializujú najmä na túto pochúťku.

Víťazom hlavnej kategórie sa stala prevádzka Quinsboro na Obchodnej ulici.
Víťazom hlavnej kategórie sa stala prevádzka Quinsboro na Obchodnej ulici. Zdroj: Bolt Food

V kategórii „Zbožňované miestnymi“ zvíťazila reštaurácia Quinsboro. V jej objednávkach dominoval kombo burger, hranolky, nápoj a omáčka. Jedlom, ktoré nemôžu zákazníci prestať jesť a neprejde deň, aby si ho neobjednali, je Burger Klasik zo štýlového Konn Foodbaru.

Slováci milujú bagety aj krevety

Používatelia aplikácie milujú aj ázijskú kuchyňu. Keď si chcú dopriať niečo špeciálne, objednajú si z IASAI Food baru, napríklad wasabi krevety, ktoré sú u nich najpopulárnejšie. Naopak, ľudovou voľbou, ktorá bodovala už aj minulý rok, je stálica Bagetka na Račku a jej populárna bageta so šunkou a syrom.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Bagety si zákazníci objednávajú najmä v predobedňajších hodinách, kým ostatné reštaurácie zažívajú nápor kuriérov so zeleno-bielymi taškami hlavne večer. V čase obeda chutí zákazníkom najmä talianska pizza z reštaurácie Italiana Pizza a jej rovnomenná špecialita so šunkou, slaninou, kukuricou a feferónmi.

Bagetka na Račku je už dlhodobo mimoriadne obľúbená.
Bagetka na Račku je už dlhodobo mimoriadne obľúbená. Zdroj: Bolt Food

Celkovo najobľúbenejšia reštaurácia Quinsboro nie je na bratislavskej burgerovej scéne žiadnym nováčikom, v auguste bude oslavovať štvrté narodeniny. Jej majiteľ Patrik Potočár je z ocenenia nadšený: „Je to neskutočne úžasný pocit, hlavne z dôvodu, že do ankety hlasovali priamo zákazníci, s ktorými máme za tie roky vybudovaný mimoriadne vrúcny a kamarátsky vzťah.“

Veľkú radosť z ocenenia mal aj Miroslav Jančuška, majiteľ Konn Foodbaru. „Sme veľmi radi, že naše burgery sú obľúbené nielen priamo v našich prevádzkach, ale že sú aj najčastejšie objednávané zákazníkmi Bolt Foodu. Burger Klasik patrí dlhodobo k našim top stáliciam,“ uviedol.

Bodovala aj štýlová burgráreň Konn, ktorú nájdeš už vo viacerých lokalitách v Bratislave.
Bodovala aj štýlová burgráreň Konn, ktorú nájdeš už vo viacerých lokalitách v Bratislave. Zdroj: Bolt Food

Bolt Food dosiahol veľký míľnik 

Bolt Food nedávno dosiahol hranicu 100 miliónov objednávok na celom svete. Služba bola spustená v roku 2019, momentálne pôsobí v 20 krajinách vo vyše 80 mestách. Počet reštaurácií, ktoré majú záujem byť súčasťou Bolt Foodu, sa v marci 2023 medziročne zvýšil o 50 %.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

„Reštauračný sektor prežíval v posledných troch rokoch ťažké časy. Po tom, ako ich zasiahla pandémia, sa majitelia reštaurácií teraz stretávajú s problémami, ktoré im spôsobujú vysoké účty za energie a rastúca inflácia. Spoločnosť Bolt Food čelila týmto výzvam spolu s majiteľmi reštaurácií a poskytla im správne nástroje a riešenia, aby v týchto náročných časoch udržala podnikanie a rast,“ hovorí Jakub Moško, country manager Bolt Foodu na Slovensku.

„Ocenenia Zlaté brokolice sú naším poďakovaním za ich odhodlanie, kreativitu a za to, že prostredníctvom aplikácie Bolt Food prinášajú ľuďom radosť z jedla,“ dodáva.


Víťazov vo všetkých kategóriách nájdeš v tabuľke nižšie.

Zbožňované miestnymi
(celkovo najobľúbenejšia)
Quinsboro
Nemôžem prestať
(najviac objednávok rovnakého jedla)
Konn Foodbar s jedlom Burger Classic

Dopraj si
(obľúbená sviatočná reštaurácia)

IASAI Food bar
Ľudová voľba
(priaznivé ceny)
Bagetka na Račku
Obedový obľúbenec
(najviac objednávok v čase obeda)
Italiana Pizza
Domov
Zdieľať
Diskusia