Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2021, 14:35
Čas čítania 5:29
Dominik Vetrák

5 najhorších filmov tohto roka: pohoreli kiná aj Netflix. Od týchto snímok sme čakali viac

5 najhorších filmov tohto roka: pohoreli kiná aj Netflix. Od týchto snímok sme čakali viac
Zdroj: Universal/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY NAJHORŠIE FILMY A SKLAMANIA ROKA 2023
Uložiť Uložené

Vybrali sme to najhoršie, čo sme tento rok videli nielen v kinách, ale aj na Netflixe.

Veľmi sme sa tešili na znovuotvorenie kín. Hlavne na veľké blockbustery, ktoré si jednoducho najlepšie užiješ v kine a nie doma na obrazovke. O to väčšmi sme boli rozčarovaní a smutní, keď niektoré z očakávaných veľkofilmov dorazili a kvalitou absolútne nepresvedčili. Samozrejme, sklamania sa nájdu každý rok.

Tentoraz sme ich však cítili o čosi viac, a tak si zhrnieme tie najväčšie filmové sklamania prvého polroka 2021. Niektoré z týchto filmov sú priemerné či „fajn“, no od každého z nich sme v nejakom aspekte čakali oveľa viac, takže sklamaniami rozhodne sú.

Odporúčané
5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 30. júna 2021, 14:30

1. Rýchlo a zbesilo 9

Posledné dva diely hlavnej série u nás v recenziách dostali 8/10 a spin-off Hobbs and Shaw zase 7,5/10. Sériu si užívame pre jej bizarnosť, skvelé akčné scény, zábavnú melodrámu medzi postavami a skvelú chémiu medzi hercami. Deviaty diel si však „ošéfoval“ Vin Diesel spoločne s režisérom Justinom Linom. Vyšachovali scenáristu Chrisa Morgana, Jasona Stathama ako Shawa a Dwayna Johnsona ako Hobbsa. Ak si už pri tejto vete zaňuchal „prúser“ rozmerov hodných naturálnych bicepsov Dwayna Johnsona, pripíš si do denníčka plusový bod.

Absenciu týchto pánov nepekne cítiť. Justin Lin nedokázal priniesť do akcie absolútne nič originálne a čerstvé. Aj humoru je menej, pričom sme mali pocit, že už aj tam dochádzajú nápady. John Cena znova dokázal, že pokiaľ máš v Hollywoode svaly, niekedy jednoducho nepotrebuješ vedieť o herectve ani ťuk, no a nepomohol mu ani scenár.

Stvárňuje totiž príšerne nudného záporáka. V celom filme navyše nebolo jednej osoby, ktorá by dokázala so Supermanom Vinom Dieselom a jeho Domom Torettom držať krok. Vznikol z toho nesústredený, nezaujímavý, neinovatívny a vzhľadom na predošlé diely aj celkom nudný a zbytočný diel Rýchlo a zbesilo.

Odporúčané
Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 19. decembra 2023, 16:30

Na desiatku by sme sa tešili jedine v prípade, keby sa vrátili Dwayne Johnson, Jason Statham a našiel by sa znova nejaký zaujímavý režisér, ktorý aj má nejaké originálne nápady.

Najlepšia vec na filme je pár sekúnd so Stathamom a Nissan Skyline Paula Walkera. Deviaty diel je nápadovo taký vyprahnutý, že sa aj naďalej musí spoliehať na takmer 10 rokov zosnulého herca. Kiná si pri svojom znovuotvorení zaslúžili oveľa kvalitnejší blockbuster (aj preto ti odporúčame, aby si radšej zašiel na Tiché miesto 2).

Vin Diesel a Michelle Rodriguez vo filme Rýchlo a zbesilo 9.
Vin Diesel a Michelle Rodriguez vo filme Rýchlo a zbesilo 9. Zdroj: Universal

2. Godzilla vs Kong

Na rozdiel od Rýchlo a zbesilo sme tento film v recenzii aj relatívne chválili. Akcia bola fakt úžasná a na niektoré scény bola radosť sa pozerať. Film, ktorý nás mal potešiť svojou hravosťou a dvomi obrovskými monštrami dávajúcimi si „na držku“, svoje poslanie splnil, avšak o nič viac sa nesnažil a to nás sklamalo.

 

Postavy s IQ pod úrovňou bodu mrazu a sympatické asi ako tlieskanie poslancov v slovenskom parlamente? Hotovo, vybavené. Absolútne nezmyselný scenár a správanie postáv? Hotovo, vybavené. Nudní záporáci a scenár, ktorý ťa prinúti facepalmovať? Hotovo, vybavené.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99862 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia