Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021, 19:44
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

„Som tvojou ovečkou.“ Slováci predávajú evanjelizačné ponožky, ktorými môžeš chváliť Boha každým krokom

NEWS DIZAJN
Uložiť Uložené

Šírenie evanjelia je možné nielen verbálne, ale aj ponožkami, čo dokazujú dvaja mladí Slováci.

Si veriaci a chceš šíriť evanjelium na každom kroku? Mladí Slováci Jožko a Miška v roku 2018 vymysleli kreatívny projekt Chválonožky, ktorý sa skladá z dvoch základných ingrediencií samotného produktu.

Cieľom bolo chváliť Boha prostredníctvom ponožiek, aby mohli evanjelium šíriť doslova na každom kroku, a tak vznikol nápad, ktorý sa dnes pretavil do ponožiek v tisíckach domácností po celej krajine.

Vznik Chválonožiek pritom prišiel na nečakanom mieste. Jožko kedysi brigádoval vo fabrike na autodiely, kde si privyrábal na výlet na Svetové dni mládeže, ktoré sa v roku 2019 konali v Paname. „Po niekoľkých odpracovaných nočných zmenách v modlitbe prišiel nápad, aby začal vyrábať evanjelizačné ponožky,“ uvádzajú Jožko a Miška na svojom Instagrame, a tak sa pustili do práce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chválonožky (@chvalonozky.sk)

Dnes majú na svojom profile viac ako 1 500 fanúšikov, z ktorých sa postupom času stali spokojní zákazníci. Vzory na ponožkách sa pomaly obmieňali, ale medzi najpopulárnejšie patria ponožky so sloganmi ako „Kam pôjdeš ty, pôjdem i ja“, „Buď svetlo sveta“ či „Som tvojou ovečkou“.

Odporúčané
Znova si vynechal leg day? Brat Chrisa Hemswortha zosmiešnil „Thorove“ nohy Znova si vynechal leg day? Brat Chrisa Hemswortha zosmiešnil „Thorove“ nohy 26. mája 2021, 14:11

„Často nás kresťanov označujú za ovce, ktoré idú, kam im rozkážu. My však vieme, že nasledujeme Pastiera, ktorý za nás položil život. Spoznali sme, že náš život je plnší a radostnejší, keď kráčame za ním,“ vysvetľujú Chválonožky na svojom Instagrame, prečo zvolili na prvý pohľad možno zvláštny nápis.

Ponožky, ktorými môžeš chváliť Boha, sú dostupné za prijateľné ceny priamo z e-shopu Chválonožky, a tak si pred príchodom leta môžeš dopriať originálny doplnok na ozvláštnenie svojho outfitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia