Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 11:55
Čas čítania 0:40
Kamila Šebestová

Rusko vraj neustále posiela k Veľkej Británii otravné lode, aby ju špehovali

Rusko vraj neustále posiela k Veľkej Británii otravné lode, aby ju špehovali
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

V blízkosti britskej námornej flotily sa pravidelne objavujú ruské ponorky.

Ku krajinám, ktoré sa obávajú Ruskej federácie, sa pridáva aj Veľká Británia. Podľa britského ministra obrany predstavuje Rusko pre Spojené kráľovstvo najväčšiu hrozbu. Ben Wallace tvrdí, že Ruská federácia neustále sleduje Veľkú Britániu prostredníctvom vojenského námorníctva. Verejnosť o tom informoval v rozhovore pre The Telegraph.         

„Pravidelne nás navštevujú ruské lode, najnovšie aj vojenské námorníctvo,“ povedal pre The Telegraph. Dodal, že Británia sa snažila o deeskaláciu rôznymi metódami. „Pokiaľ Rusko nezmení svoj prístup, je ťažké predpokladať, kam to celé zájde.“

Britské námorníctvo si nedávno všimlo v blízkosti námornej flotily špiónsku loď Viktora Leonova a sprievodnú menšiu loď Sergeya Osipova. Podľa The Sun Britániu už v decembri sledovalo deväť ruských plavidiel vrátane ponorky. Velitelia britského námorníctva sa budú naďalej snažiť o ochranu územných vôd Británie.

Napätie vyvolávané Ruskom teda v Európe pokračuje. Tento rok je to ďalšia eskalácia konfliktu po zvýšení počtu vojakov na hraniciach s Ukrajinou, vyhostení diplomatov, väznení politického opozičného lídra Alexeja Navaľného a zatýkaní tisícov ľudí na demonštráciách po celom Rusku.

V septembri Ruskú federáciu čakajú parlamentné voľby. Je otázne, s čím všetkým dovtedy vládni predstavitelia prídu. 

Odporúčané
Ruské tanky smerujú k Ukrajine. Má sa Kyjev báť a o čo ide Putinovi? Ruské tanky smerujú k Ukrajine. Má sa Kyjev báť a o čo ide Putinovi? 8. apríla 2021, 9:34
Domov
Zdieľať
Diskusia