Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 7:24
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Poď k nám na dovolenku, dostaneš vakcínu. Maldivy chcú lákať turistov nezvyčajným spôsobom

NEWS DOVOLENKA MALDIVY VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Na Maldivy sa možno začnú upierať oči všetkých dovolenkárov, ktorí by sa chceli dať zaočkovať čo najrýchlejšie.

Maldivy chcú turistov prilákať naspäť nielen prvotriednymi službami v cestovnom ruchu, ale najnovšie aj vakcínami, informuje CNBC. Mladšia generácia sa v mnohých krajinách dostane k vakcíne zrejme až o niekoľko mesiacov, a tak Maldivy vymysleli plán nazvaný 3V. V praxi tento plán zahŕňa návštevu ostrova, vakcináciu a dovolenku (z anglického visit, vaccinate and vacation).

Odporúčané
Zabudni na príjemné teploty, Slovensko koncom týždňa znovu zasiahnu mrazy. Záhradkári budú sklamaní, varuje SHMÚ Zabudni na príjemné teploty, Slovensko koncom týždňa znovu zasiahnu mrazy. Záhradkári budú sklamaní, varuje SHMÚ 19. apríla 2021, 19:19

Maldivy síce vyžadujú negatívny PCR test, ak si chce prísť do krajiny ktokoľvek oddýchnuť, ale s potvrdením o vakcinácii by sa pre človeka mali všetky obmedzenia vypariť. Na ostrove žije viac ako 530-tisíc obyvateľov, pričom v polovici apríla sa vláde podarilo zaočkovať vyše 50 percent z nich minimálne prvou dávkou vakcíny.

Maldivy
Zdroj: Pixabay

Tamojšia vláda tvrdí, že čím skôr sa zaočkuje drvivá väčšina domácich, tým skôr bude krajina schopná podávať vakcínu ako súčasť dovolenkového balíčka návštevníkom. Úradom sa pozdáva aj myšlienka podpory dlhodobých pobytov na Maldivách, ktoré ľudia začali využívať ako základňu na prácu z domu.

V rámci plánu na vakcináciu obomi dávkami tak maldivská vláda očakáva, že si ľudia zaplatia viac ako mesačný pobyt, aby mohli byť kompletne zaočkovaní, čím prispejú nielen k podpore cestovného ruchu, ale ušetria si aj stres zo zháňania vakcíny vo svojej domovskej krajine. Zatiaľ nebol stanovený presný dátum, kedy Maldivy spustia vakcinačnú turistiku, no predstavitelia tohto štátu tvrdia, že o zásoby vakcín čoskoro nebude núdza.

Domov
Zdieľať
Diskusia