Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 19:19
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Zabudni na príjemné teploty, Slovensko koncom týždňa znovu zasiahnu mrazy. Záhradkári budú sklamaní, varuje SHMÚ

NEWS SHMÚ SLOVENSKO SNEH
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že nad naše územie začne prúdiť chladný vzduch.

Slovensko síce uvoľňuje opatrenia, otvára obchody a očakáva otváranie terás reštaurácií a kaviarní, čo nápadne pripomína prichádzajúce leto, ale opak je pravdou. Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že koncom týždňa sa budú musieť obyvatelia Slovenska opäť pripraviť na mrazy.

„V posledných dňoch bolo síce chladno, ale vďaka množstvu oblačnosti sa teplota vzduchu v noci udržala väčšinou nad bodom mrazu. Po krátkom oteplení, ktoré nás čaká v najbližších dňoch, však nanešťastie už vo štvrtok postúpi od severozápadu do našej oblasti studený front,“ vysvetľuje SHMÚ v statuse na Facebooku.

V závere týždňa sa pripravte na mrazy! V posledných dňoch bolo síce chladno, ale vďaka množstvu oblačnosti sa teplota...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Monday, April 19, 2021

So studeným frontom sa nad územie Slovenska vráti chladný vzduch aj výbežok tlakovej výše, čo vyústi do zmenšenia oblačnosti. Na mrazy sa podľa SHMÚ musia pripraviť najmä ovocinári a záhradkári, ktorým by teploty pod bodom mrazu mohli narobiť škody.

Odporúčané
Európska únia dostane 100 miliónov dávok vakcíny Pfizer navyše. Všetky dávky majú doraziť ešte v roku 2021 Európska únia dostane 100 miliónov dávok vakcíny Pfizer navyše. Všetky dávky majú doraziť ešte v roku 2021 19. apríla 2021, 16:42

„Teplota vzduchu v noci bude v dolinách a kotlinách klesať aj hlbšie pod bod mrazu, v nížinách bude teplota okolo nuly a vyskytne sa tu minimálne prízemný mráz,“ zakončuje ústav. Na trvalé teploty približujúce sa k tým letným si tak obyvatelia Slovenska budú musieť zopár týždňov počkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia