Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 16:42
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Európska únia dostane 100 miliónov dávok vakcíny Pfizer navyše. Všetky dávky majú doraziť ešte v roku 2021

NEWS EURÓPSKA ÚNIA KORONAVÍRUS PFIZER VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vakcína Pfizer-Biontech bude tvoriť pilier vakcinačného programu Európskej únie na najbližšie roky.

Európska únia sa rozhodla staviť na vakcíny od Pfizeru-Biontechu. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová už minulý týždeň uviedla, že EÚ plánuje predĺžiť zmluvnú spoluprácu s nemecko-americkým konzorciom minimálne do roku 2023, uvádzajú TV Noviny.

Najnovšie správy vyznievajú ešte pozitívnejšie, pretože Európskej únii sa podarilo zabezpečiť 100 miliónov dávok vakcíny Pfizer navyše už v roku 2021. V praxi to bude znamenať, že k doteraz objednaným dodávkam vakcíny pribudne ďalších 100 miliónov dávok.

Odporúčané
FOTOGALÉRIA: Takto vyzerá návrat do normálu na Slovensku po lockdowne. Otvorili obchody, školy aj kostoly FOTOGALÉRIA: Takto vyzerá návrat do normálu na Slovensku po lockdowne. Otvorili obchody, školy aj kostoly 19. apríla 2021, 15:20

Únia využila opciu na nákup dodatočných očkovacích látok, čo v roku 2021 zaručí dohromady viac ako 600 miliónov dávok vakcíny od Pfizeru pre obyvateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia