Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 15:20
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

FOTOGALÉRIA: Takto vyzerá návrat do normálu na Slovensku po lockdowne. Otvorili obchody, školy aj kostoly

NEWS
Uložiť Uložené

Na Slovensku otvorili obchody aj služby pre obmedzený počet zákazníkov s FFP2 respirátormi.

Na Slovensku dnes otvorili obchody a sociálne siete okamžite zaplavili fotografie z preplnených obchodných domov, ale aj iných obchodov a služieb. Zároveň sa do škôl môžu vrátiť deti 8. a 9. ročníka základných škôl.

Navštíviť možno obchody, múzeá, galérie, knižnice, zoologické, botanické záhrady, plavárne. Otvárajú sa kurzy autoškoly, umožnili sa návštevy bohoslužieb, plavární a športovísk. Väčšina nových výnimiek je podmienená negatívnym testom. Do maloobchodných predajní alebo prevádzok je potrebný negatívny najviac sedemdňový test. 

Naďalej zostávajú zatvorené prírodné a umelé kúpaliská, prevádzky poskytujúce wellness či fitnescentrá, ako aj prevádzky divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení. Vyplýva to z vyhlášky úradu verejného zdravotníctva, ktorá od pondelka upravuje režim prevádzok a organizáciu hromadných podujatí.

Domov
Zdieľať
Diskusia