Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 19:24
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Bratislavu zasiahla náhla snehová búrka. Krúpy niekde dosahovali veľkosť viac ako 1 centimeter

NEWS BRATISLAVA SNEH
Uložiť Uložené

V okolí hlavného mesta dnes prepukla snehová búrka sprevádzaná silným vetrom.

Hlavné mesto zasiahla v stredu popoludní silná snehová búrka. Sneženie sa na takmer celom území Slovenska znovu objavilo pred pár dňami, ale studený front zatiaľ neodišiel, a tak sa obyvatelia Bratislavy mohli tešiť zo snehových prehánok ako počas najtuhšej zimy.

 

Početné snehové prehánky, aj búrky Od severozápadu k nám aj dnes prúdi morský pôvodom arktický vzduch, v ktorom sa...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Wednesday, April 7, 2021

SHMÚ na svojej facebookovej stránke informoval, že sneženie spôsobuje studený arktický vzduch morského pôvodu, ktorý so sebou prináša prehánky aj búrky. Arktický vzduch spôsobil sneženie najmä v Bratislave a jej okolí, ale aj severovýchodne od Prešova.

„Pri prehánkach a búrkach zosilňuje aj vietor, najvýraznejšie na juhozápade, kde sme zaznamenali nárazy vetra okolo 70 km/h. Krúpky, lokálne aj väčšie, u nás na Kolibe dosahovali priemer až 0,8 - 1 cm,“ uvádza SHMÚ vo svojom statuse.

Na sociálnych sieťach začali obyvatelia Slovenska vo veľkom zdieľať fotky a najmä videá zo svojich príbytkov, odkiaľ odrazu za oknami zazreli snehovú metelicu. Sneh síce zrejme nebude mať príliš dlhé trvanie a onedlho sa roztopí, ale takéto extrémne výkyvy počasia rozhodne patria k aprílu.

Domov
Zdieľať
Diskusia