Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2021, 15:11
Čas čítania 1:02
Kamila Šebestová

Za členstvo v škôlke v SKY PARKU od Zahy Hadidovej ročne zaplatíš viac než 8 000 eur

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Deti sa budú hrať v luxusných priestoroch Bystrej škôlky. Funguje na princípoch montessoriovskej pedagogiky.

Bystrá škôlka sa nachádza v tretej rezidenčnej veži v štvrti SKY PARK. Tento týždeň privíta deti aj batoľatá vo veku od jeden a pol roka. Za rok v škôlke rodičia zaplatia poplatok vo výške do 8 400 eur.


Luxusná škôlka v SKY PARKU.
Luxusná škôlka v SKY PARKU. Zdroj: Facebook/SKY PARK by Zaha Hadid

Bystrá škôlka funguje na princípoch montessoriovskej pedagogiky, ktorá žiakov nabáda na spontánne čítanie, písanie i počítanie už v škôlke. Podľa portálu Startitup sa tu deti učia aj s anglicky hovoriacimi pedagógmi. Okrem tradičnej stravy ponúkajú aj bezlepkovú, vegetariánsku či bezmliečnu.

„Cieľom montessoriovskej pedagogiky je podporovať už v materskej škole prirodzenú túžbu detí učiť sa a vytvárať si pozitívny vzťah k ľuďom, k okolitému prostrediu, ale aj k samému sebe,“ píše o svojich metódach Bystrá škôlka.

„Deti v predškolskom veku začínajú už spontánne písať, čítať a počítať a nastáva optimálne obdobie na rozvoj tvorivého a intelektuálneho potenciálu dieťaťa.“

Za jasle sa platí 500 eur mesačne, za staršie dieťa rodič ročne zaplatí okolo 8 400 eur. Poplatok sa však dá rozložiť aj na splátky.

V SKY PARKU sa za luxus pripláca. Bystrá škôlka má totiž ešte dve ďalšie pobočky v Malých Krasňanoch a v Slnečniciach, kde je ročný poplatok nižší. 

S nápadom založiť jasle spojené so škôlkou na princípoch montessoriovskej pedagogiky prišla Gabriela Mattošová

„Keď mala moja dcéra jeden rok, pociťovala som potrebu intenzívnejšej sociálnej interakcie detí v jej veku. Vtedy sa zrodila myšlienka založiť detské jasle – spočiatku len na princípe známom v nemecky hovoriacich krajinách, takzvanom Tagesmutter.

Odporúčané
 Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty 21. marca 2024, 9:00

Po krátkom čase som mala doma toľko detí, že bolo nutné vytvoriť skutočnú prevádzku detských jaslí. Ako deti rástli, videla som ich prirodzený vývoj a vznikla potreba zriadiť pre ne škôlku. Bystrú škôlku,“ povedala zakladateľka Bystrej škôlky portálu Startitup

Odporúčané
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu, na čele stojí Eduard Heger Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu, na čele stojí Eduard Heger 1. apríla 2021, 10:48
Domov
Zdieľať
Diskusia