Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 17:24
Čas čítania 0:41
Marián Mauik Biel

Máš problém s Android smartfónom? Chybu urobil Google a takto to vyriešiš

Máš problém s Android smartfónom? Chybu urobil Google a takto to vyriešiš
Zdroj: Wikimedia/The Pancake of Heaven!
TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Problémom je chybná aktualizácia. Riešením je správna aktualizácia.

Od včera sa mnohým používateľom smartfónov rôznych značiek s Androidom stalo, že viaceré aplikácie od Googlu, ale aj tretích strán, opakovane padali a systém ich musel nútene ukončiť. Vrátane Gmailu, Chrome, Google Pay, internet bankingu alebo komunikačných aplikácií ako Viber.

Google na túto chybu reagoval. Problémom má byť aplikácia Android System WebView, ktorá sa stará o webové zobrazovanie v rôznych aplikáciách. Posledná aktualizácia bola chybná. Keďže má väčšina z nás povolené aktualizovanie aplikácií na pozadí, niekedy v noci sa stiahla a nainštalovala táto nesprávne fungujúca verzia.

Riešenie je, našťastie, úplne jednoduché.

1.       Otvor na mobile Play Store

2.       Vyhľadaj aplikáciu Android System WebView

3.       Stlač tlačidlo Aktualizovať

4.       Rovnako vyhľadaj a aktualizuj aplikáciu Google Chrome

Prípadne aktualizuj všetky svoje aplikácie. V obchode Google Play klikni na tri čiarky vo vyhľadávacom riadku úplne hore a vyber Moje aplikácie a hry. Uvidíš ich zoznam a v hornej časti veľké zelené tlačidlo Aktualizovať všetko. Samozrejme, je nutné, aby si bol online. 

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Ak by tento návod nefungoval, aplikáciu Android System WebView v mobile odinštaluj. Tým sa automaticky vráti na pôvodnú starú verziu, ktorá bola v mobile od výroby. 

Domov
Zdieľať
Diskusia