Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 17:18
Čas čítania 1:13
Adam Novosad

V Thajsku môžeš dvojtýždňovú karanténu stráviť na luxusnej jachte. Ostrov Phuket sa kreatívne otvára turistom

V Thajsku môžeš dvojtýždňovú karanténu stráviť na luxusnej jachte. Ostrov Phuket sa kreatívne otvára turistom
Zdroj: Pixabay
NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Thajsko sa posledné mesiace pomaly otvára turistom, a tak vláda vymýšľa kreatívne spôsoby, ako to urobiť bezpečne.

Povinná karanténa komplikuje v čase pandémie cestovanie po celom svete, a tak krajiny vymýšľajú, ako ju zefektívniť. Tanzánia karanténu nevyžaduje vôbec, do krajín ako Nový Zéland sa bez povolenia nedostaneš, ale Thajsko vymyslelo spôsob, ako dobrodružnejším cestovateľom umožniť turistické návštevy. Karanténu môžeš stráviť v komforte luxusnej jachty, informuje Lonely Planet.

Odporúčané
Dorota Nvotová bráni z Maldív cestovateľov: Mutácie po Slovensku šíria len sebeckí chrapúni, zodpovední ľudia sedia v karanténe Dorota Nvotová bráni z Maldív cestovateľov: Mutácie po Slovensku šíria len sebeckí chrapúni, zodpovední ľudia sedia v karanténe 13. marca 2021, 11:01

Na ostrove Phuket si môžeš jachtu vopred objednať, pričom po príchode do Thajska budeš musieť akceptovať elektronický náramok. Ten ťa bude po dobu dvoch týždňov karantény neustále monitorovať, pretože vie merať teplotu aj krvný tlak. Údaje o tvojom telesnom stave bude odosielať úradom, a tak budú mať o prípadných komplikáciách dostatočné informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia