Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 13:59
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Jaroslav Naď: Uvažujeme o povinnej 14-dňovej štátnej karanténe po návrate z exotickej dovolenky

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď potvrdil, že vláda momentálne rozmýšľa o tom, ako obmedziť cestovanie na exotické dovolenky.

Jaroslav Naď v relácii TV Markíza pripustil, že do veľkej miery bude pokračovanie koaličnej krízy záležať od toho, akým spôsobom sa k sporu postaví strana Sme Rodina, ktorej členovia sa stretnú v stredu. Potvrdil, že je na stole aj otázka, či by mal zo svojej pozície odísť predseda vlády Igor Matovič, resp. minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

„Ak chce Richard Sulík pokračovať vo vláde, mal by sa ospravedlniť. To, čo predviedol na vláde, bola štvrtá cenová skupina, ja som odišiel,“ povedal Jaroslav Naď. Už pred pár dňami vyhlásil, že šéf SaS niekoľko minút vulgárne nadával Igorovi Matovičovi aj ďalším členom vlády. Myslí si, že štvorkoalícia je pre koalíciu najlepšia, ale nie je proti tomu, aby Sloboda a Solidarita odišla. Richard Sulík situáciu komentoval v televízii TA3. Vyhlásil, že si s premiérom vyjasnil za zatvorenými dverami to, že ho spájal s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej: „Nebolo to tak vulgárne, ako keď on mne povedal, že som idiot.“

Jaroslav Naď tvrdí, že situácia na Slovensku je síce zlá, začínajú sa mu však približovať aj okolité krajiny. Ukázal aj štatistiku z ktorej vychádza, tá však nezohľadňovala antigénové testy, ktorými sa u nás aktívne testuje kvôli Covid automatu, ale len PCR testy. 

Odporúčané
Na Slovensku sa začína šíriť juhoafrický variant koronavírusu, potvrdili prvých 6 prípadov Na Slovensku sa začína šíriť juhoafrický variant koronavírusu, potvrdili prvých 6 prípadov 7. marca 2021, 13:07

Jaroslav Naď potvrdil, že vláda v súčasnosti nejde obmedzovať vycestovanie do zahraničia, avšak rozmýšľa nad obmedzeniami pre tých, ktorí sa budú vracať z exotických dovoleniek. V hre je povinná štátna karanténa na 14 dní. 

Na Slovensku v piatok odhalili šesť pozitívnych PCR testov, ktoré obsahovali juhoafrický variant nového koronavírusu, informuje Denník N, ktorému to potvrdil virológ Boris Klempa z SAV. Práve Slovenská akadémia vied vzorky sekvenovala. 

Juhoafrický variant je výrazne infekčnejší aj v porovnaní s britským variantom, ktorý je už na Slovensku výrazne rozšírený.

Domov
Zdieľať
Diskusia