Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2021, 15:38
Čas čítania 1:47
Adam Novosad

Aktualizované: Slovenské vojenské lietadlo sa vrátilo z Moskvy. Matovič s Naďom ho zrejme poslali po Sputnik

NEWS LIETADLO SLOVENSKO SPUTNIK VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vojenské lietadlo C-27J Spartan odletelo v noci do Moskvy a už letí naspäť na Slovensko. Na palube by údajne mohlo viezť vakcínu Sputnik.

Aktualizované 16.38: Vojenské lietadlo C-27J Spartan pristálo na letisku v Košiciach. Predseda vlády Igor Matovič spoločne s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím avizovali na košickom letisku o 17.30 tlačovú konferenciu.

Vojenské lietadlo slovenskej armády C-27J Spartan odletelo v noci z nedele na pondelok na letisko Šeremetievo v Moskve. Predseda vlády Igor Matovič pritom v nedeľu večer po skončení rokovania vlády v statuse informoval verejnosť, že tento týždeň čakajú Slovensko dve veľké rozhodnutia, ktoré krajinu zmenia, uvádza Denník N. 

Aj keď zatiaľ nevedno, čo konkrétne premiér statusom myslel, v tejto chvíli indície smerujú k dodávke ruskej vakcíny Sputnik a sprísneným opatreniam v boji proti pandémii. Medzitým vysvitlo, že smerom do Ruska letí aj druhé lietadlo C-27J Spartan slovenskej armády.

Vybavovač Danko?

Statusu Igora Matoviča predchádzalo video predsedu mimoparlamentnej SNS Andreja Danka, ktorý ľuďom oznamoval, že po vakcínu Sputnik poletí slovenské lietadlo.

 

Spomínané vojenské lietadlo C-27J Spartan tak nielenže v pondelok skoro ráno pristálo na ruskom letisku, ale poobede odletelo smerom naspäť na Slovensko. V čase písania článku prelietavalo nad územím Bieloruska a na Slovensko do Košíc by malo doraziť pred piatou hodinou poobede.
 

Andrej Danko v posledných dňoch zdôrazňoval, že údajne využil svoje kontakty na Ruskú federáciu a v potenciálnom nákupe vakcíny Sputnik zohrával istú úlohu.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Okrem tvrdenia, že slovenské lietadlo ide po Sputnik však neposkytol žiadne bližšie informácie. Predsedovi vlády Matovičovi len odkázal, že lietadlo by podľa neho malo priviezť aj liek Triazavirin, ktorý sa v Rusku používa na liečbu symptómov koronavírusu.

Domov
Zdieľať
Diskusia