Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 17:34
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Policajti chystajú veľký nákup radarov a kamier. Už o hliadkach nebudeš počúvať v rádiu, pokuty ti automaticky prídu domov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Sieť radarov a kamier funguje po celej Európe, a tak chce polícia zmeniť monitorovanie dopravy aj na Slovensku.

Slovensko v najbližších rokoch zaplnia radary a kamery na meranie rýchlosti. Sieť radarov mala pôvodne začať fungovať už v roku 2016, ale z tendra nakoniec nič nebolo. Z európskych peňazí však teraz majú policajti na čele s prezidentom Petrom Kovaříkom od ministerstva vnútra prisľúbené desiatky miliónov na oživenie tohto plánu, upozorňujú Aktuality.sk.

Šéf polície chce vybudovaním siete radarov, kamier, ale aj dynamických váh odbremeniť policajné hliadky. Tie vo väčšine prípadov na meranie rýchlosti na cestách využívajú statické či dynamické radary vo svojich autách, ale nejde o automatizovaný systém.

Policajti chystajú veľký nákup radarov a kamier. Už o hliadkach nebudeš počúvať v rádiu, pokuty ti automaticky prídu domov
Zdroj: TASR

Namiesto policajných hliadok, o ktorých podľa Kovaříka počúvame z rádia hlásenia, budú vďaka plánu slovenskí motoristi vopred vedieť, kde radary merajú. 

„Vedel som, že tam je radar, nebudem nadávať na policajta, ktorý stál 500 metrov pred koncom obce, lebo chce napĺňať štatistiku,“ vysvetľoval policajný prezident pre Aktuality.sk. Radary, kamery a dynamické váhy by mohli stáť okolo 40 miliónov eur, do ktorých treba zarátať samotné prístroje aj systém na spracovanie dát.

Domov
Zdieľať
Diskusia