Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 10:45
Čas čítania 3:12
Marián Mauik Biel

Valheim: Aké sú naše dojmy z megahitu za 16 eur?

TECH
Uložiť Uložené

Nenápadný titul za svoj úspech vďačí efektu snehovej gule. Tvorcovia ju však začali výbornou severskú vločkou.

Minimálne požiadavky a pritom veľmi príjemný zjav, neokukané prostredie, dobrá hrateľnosť a žáner, ktorý je dnes akoby na pokraji záujmu veľkých štúdií. Čo viac si priať? Hodiny zábavy? Sú ich stovky. Aj keď tam sme sa ešte nestihli dostať. Výborný dojem na nás Valheim urobil už hneď po dvoch večeroch hrania. Čo za tých 16 eur, ktoré necháš na Steame za tento titul dostaneš?

Odporúčané
Valheim je na Steame 5. najhranejšou hrou v histórii. Vikinské dobrodružstvo si naraz zapína viac ako pol milióna hráčov Valheim je na Steame 5. najhranejšou hrou v histórii. Vikinské dobrodružstvo si naraz zapína viac ako pol milióna hráčov 23. februára 2021, 15:48

Pred nainštalovaním Valheimu sme nemali žiadne očakávania. Skôr sme boli zvedaví, čím mohlo drobné štúdiu Iron Gate očariť stovky milióny hráčov, ktorí z Valheimu urobili jednu z najrýchlejšie predávaných titulov na platforme Steam. Stále je možné, že to bol efekt snehovej gule. Prekročili nejaký prvý míľnik a spomenulo ich pár hráčov. Pridali sa ďalší a prekonali znova nejaký prvý rekord. Všimli si ich médiá a tie prilákali ďalších zvedavých hráčov.

Tvorba postavy
Tvorba postavy Zdroj: Marián Mauik Biel

Našťastie toto nie je len marketingový hype. Miniatúrne švédske herné štúdio by si ho ani nemohlo dovoliť. Skôr to vidíme tak, že túto reťazovú reakciu odštartoval milý a zábavný projekt, ktorý sa na nič nehral. 

Domov
Zdieľať
Diskusia