Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2021, 15:48
Čas čítania 0:47
Dominik Vetrák

Valheim je na Steame 5. najhranejšou hrou v histórii. Vikinské dobrodružstvo si naraz zapína viac ako pol milióna hráčov

Valheim je na Steame 5. najhranejšou hrou v histórii. Vikinské dobrodružstvo si naraz zapína viac ako pol milióna hráčov
Zdroj: Iron Gate Studio
TECH
Uložiť Uložené

Valheim je najnovší hit, ktorý len tak nezmizne.

Iron Gate Studio tvoria 5 vývojári, ktorí niekoľko rokov pracovali na Valheim, online RPG z vikinského prostredia, ktoré vyšlo začiatkom februára. Odvtedy už tvorcovia predali viac ako 3 milióny kópií a nezdá sa, že by ich niečo malo v dohľadnej dobe zastaviť. Na Steame si Valheim v jeden moment zaplo viac ako 500 000 hráčov.

Odporúčané
Aké hry budeme hrať v lockdowne vo februári a v marci? Aké hry budeme hrať v lockdowne vo februári a v marci? 2. februára 2021, 16:52

Titul sa tak v historickom rebríčku súbežne najhranejších hier v rovnakom čase dostal až na 5. miesto. Pred ním sú už len Cyberpunk 2077 s vyše 800-tisíc súbežne hrajúcimi hráčmi, DOTA 2 s takmer 1,3 miliónmi hráčov, CS:GO s vyše 1,3 miliónmi hráčov a PUBG s 3,3 súbežne hrajúcimi hráčmi (hra dosiahla tento vrchol v januári 2018). 

Hra sa stále nachádza len v Early Access, takže ju budú postupne dokončovať (nielen obsahové updaty majú naplánované na celý rok). 

Hráči sa bavia aj na fyzike
stromov, ktorých sekanie častokrát znamená smrť všetkých naokolo

Vo Valheim si vyrábaš lepšie zbrane a brnenie, cestuješ naprieč pustým svetom plným nepriateľov, spoznávaš nové usadlosti a buduješ stále lepšie pevnosti. Multiplayer podporuje až 10 hráčov v procedurálne generovanom svete, ktorý neustále vytvára nové a pekné severské prostredia. 

Dôležitou súčasťou hry je aj budovanie čoraz väčších lodí a objavovanie nových krajín, v ktorých čakajú nové výzvy a súboje s bossmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia