Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 16:52
Čas čítania 2:56
Dominik Vetrák

Aké hry budeme hrať v lockdowne vo februári a v marci?

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

V posledných zimných mesiacoch vyjde veľké množstvo skvelo vyzerajúcich hier.

Po januári, kedy sme sa v hernom svete tešili hlavne z Hitmana 3 a The Medium, prichádzajú na rad trochu bohatšie mesiace. Vybrali sme 5 najočakávanejších hier vychádzajúcich vo februári a marci 2021, ktoré nám s veľkou pravdepodobnosťou budú spríjemňovať dlhé dni strávené v domácej karanténe. 

Odporúčané
10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča 10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča 28. januára 2021, 9:30

1. Little Nightmares 2 – 11. február (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch)

Pokračovanie úspešnej hororovej adventúry dorazí na všetky hlavné platformy. Dvojku budeme hrať vo dvojici. Bohužiaľ, nejde o klasický coop s dvomi hráčmi. Ovládať budeme zrejme novú postavu Mono, zatiaľ čo Six z jednotky nám bude pomáhať ako AI. 

Tvorcovia vsadili na všetko, čo fungovalo naposledy. Budeš sa teda vyhýbať príšerám, ktoré ťa chcú zjesť (hráš totiž za miniatúrnych ľudí vo svete príšer), riešiť hádanky a poriadne sa naskáčeš, keďže ide o platformovku. Napínavá atmosféra a niekoľko strašidelných momentov sú samozrejmosťou.


2. Super Mario 3D World + Bowser's Fury – 12. február (Nintendo Switch)

Ide o skvelú Mario hru z roku 2013, kedy vyšla na konzolu Nintendo Wii U. Na Switchi sa dočkáme jej portu, avšak s bonusovým obsahom. Bowser’s Fury je celkom novým príbehom, v ktorom bude Mario bojovať s úhlavným záporákom Bowserom po tom, čo ho ovládne zlá hmota. Tento mód ponúkne celkom nové hrateľnostné možnosti, ktoré ti lepšie priblíži trailer nižšie. 

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

Základná hra je plná zábavných levelov, súbojov s bossmi, viacerými rozličnými úrovňami a niekoľkými originálnymi nápadmi v rámci súbojov. Ak ťa viac bavia 3D hry s Mariom než ich 2D verzie, mal by si siahnuť aj po tomto kúsku.

3. Prince of Persia: The Sands of the Time Remake – 18. marec (PC, Xbox One, PS4)

Na návrat Princa z Persie sme čakali enormne dlho. Keď ho teda Ubisoft minulý rok ukázal... boli sme sklamaní. Remake skvelého The Sands of Time nás potešil, no jeho vizuál už nie. Hra vyzerá ako niečo pre Xbox One a PS3, nie ako titul vychádzajúci pol roka po príchode PS5 a Xbox Series X. Divné animácie, nízka kvalita textúr, nevýrazné modely, slabá práca s tieňmi a odrazmi.

No proste zastaralý grafický dizajn. Na remaku pracuje len menší tím, no aj tak by sme od toho očakávali viac. Fanúšikovia pôvodného dielu sa tak aspoň môžu vrátiť k veľkej hernej klasike a noví hráči, ktorí si na audiovizuálnu kvalitu nepotrpia, zistia, prečo je Prince of Persia tak ospevovaný. 

4. It Takes Two – 26. marec (PC, PS4, Xbox One)

Tvorcovia vynikajúcich hier A Way Out a Brothers: A Tale of Two Sons vydávajú hru, ktorá sa dostala aj do nášho výberu 10 najočakávanejších pre tento rok.  Titul ponúkne nesmierne veľa levelov a originálnych hrateľnostných konceptov, o čom nás už presvedčil veľmi podarený trailer na The Game Awards.

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Zaujímavý bude aj príbeh. Ten sa sústredí na zaľúbený párik, ktorých vzťah prežíva ťažké časy. Môžeme sa tak tešiť na ich hádky, emotívne dialógy a neustály sarkazmus. Ak si hral predošlé dve hry štúdia Hazelight, trailer ani nepozeraj (ukazujú v ňom fakt veľa) a jednoducho si hru kúp, keďže už vieš, že im s kvalitou môžeš dôverovať.

Ak ju nebudeš mať s kým hrať, môžeš pozvať hocikoho online. Ak totiž vlastníš kópiu hry, druhý hráč si ju kupovať nemusí a môže ju prejsť celú s tebou. Oba predošlé projekty týchto tvorcov boli ambiciózne, unikátne a inovatívne. Sami hovoria, že ako vývojári dospeli a môžeme od nich čakať ich najlepšiu prácu doteraz.

5. Disco Elysium – marec (PC, PS4, PS5)

Ide o jedno z najlepších RPG 21. storočia, a to od nezávislých vývojárov zo štúdia ZA/UM. Príbeh sa odohráva v meste, ktoré sa aj pár desiatok rokov po vojne stále zotavuje z jej následkov. Hráč preberá opraty nad detektívom vyšetrujúcim vraždu. Odtiaľ sa dej poriadne nakopne, takže sa môžeš pripraviť na množstvo zvratov, prekvapení a úžasných momentov nielen v rámci detektívneho žánru.

Hlavnou náplňou je komunikácia s ostatnými postavami, hľadanie dôkazov a budovanie vzťahov. V rozhovoroch dostaneš veľa možností pre rôzne odpovede, ktoré sa menia aj so získavaním ďalších zručností (skills). Disco Elysium vyšlo na PC v roku 2019 a odvtedy si ho zamilovali milióny hráčov. Majitelia PlayStation konečne zistia, prečo tomu tak je a rátame s tým, že hre okamžite prepadnú. 

Nenechaj si ujsť ani exkluzivity pre Nintendo Switch ako: Bravely Default 2 či Monster Hunter Rise. Ďalej vyjde aj Persona 5 Strikers, Nioh kolekcia pre PS5, Destruction All-Stars zadarmo v PS Plus pre PS5 či Balan Wonderland. Returnal, ktoré malo vyjsť exkluzívne na PS5 už koncom marca, vývojári odložili na 30. apríl.

Odporúčané
10 najočakávanejších hier do konca roka 2023 10 najočakávanejších hier do konca roka 2023 6. júla 2023, 12:30

Dosť hlasno sa hovorí aj o marcovom vydaní remastrovanej trilógie Mass Effect, no a nesmierne sa tešíme aj na Kena: Bridge of Spirits, ktoré by tiež mohlo vyjsť v marci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia