Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2021, 9:29
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Frontman metalovej skupiny Behemoth dostal v Poľsku pokutu 3 300 eur za urážku náboženstva. Šliapal po obrázku Panny Márie

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

Verejnosti sa nepáči, že poľský zákon udeľuje pokuty za vyjadrovanie osobných názorov. Ľudia to považujú za obmedzovanie slobody prejavu.

Poľská blackmetalová skupina je známa tým, že pravidelne prezentuje svoj negatívny postoj k náboženstvu. V minulosti napríklad počas koncertu roztrhli bibliu a v textoch sa často vysmievajú z Boha či cirkvi. V roku 2019 frontman kapely Adam Darski, známy ako Nergal, pridal na Facebook fotografiu, na ktorej šliapal po obrázku Panny Márie.

Odporúčané
Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel 16. januára 2019, 11:30

Poľský súd mu kvôli tomu nariadil zaplatiť pokutu vo výške 15 000 zlotých (3 336 eur), píše La Presse. Súd vo Varšave ho v utorok uznal vinným z urážky náboženského cítenia. Jeho právny zástupca však tvrdí, že Darski sa proti rozhodnutiu odvolal. Súdny proces bude preto pokračovať a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia