Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 11:30
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel

Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.facebook.com/Rammstein/photos/a.185050467712/10154193396622713/?type=3&theater" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">facebook.com</a>
HUDBA METAL RAMMSTEIN
Uložiť Uložené

„Sme tak pravicoví, ako bol Hitler ľavicový – ani trocha,“ reagoval spevák Lindemann na domnienky, či sú členovia Rammsteinu neonacisti.

Nie je na svete veľa kapiel, ktoré sa prezentujú tak, ako práve Rammstein. Ich šou je známa po celom svete a ľudí si získali nielen svojím hudobným umením, ale aj kontroverzným vystupovaním.

Rammsteini sú nemecká metalová kapela, ktorá pochádza z Berlína a začala sa formovať začiatkom roka 1994. Väčšina pesničiek je po nemecky, pár ich majú v angličtine a jednu spievajú po španielsky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Photo: Olaf Heine

Príspevok, ktorý zdieľa Rammstein (@rammsteinofficial),

Kapela má 6 členov, menovite sú to spevák Till Lindemann, hlavný gitarista Richard Kruspe, druhý gitarista Paul Landers, klavirista Christian Lorenz, basgitarista Oliver Riedel a bubeník Christoph Schneider. Zaujímavosťou je, že zostava šesťčlennej formácie sa nikdy nezmenila, čo pri tak početnej skupine nebýva bežné.

Kariéru im naštartovala hudobná súťaž

Rammstein sa zviditeľnil v roku 1995. Podarilo sa im vyhrať súťaž pre mladé hudobné skupiny a dostali možnosť vytvoriť svoju prvú demo nahrávku.

Následne začala kapela nahrávať svoj debutový album Herzeleid, z ktorého by si mohol poznať napríklad pesničku Asche zu Asche. Kapela postupne naberala na popularite a začala sa objavovať aj v nemeckých hitparádach.

Domov
Zdieľať
Diskusia