Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 18:50
Čas čítania 1:33
Daniel Mikolášik

Čiernych okresov je už 19. Situácia sa mierne zhoršuje, povedal Krajčí

NEWS MAREK KRAJČÍ SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Pribúdajú aj mladí pacienti s koronavírusom.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes na tlačovej konferencii informoval o aktuálnej epidemiologickej situácii. Reprodukčné číslo nad hodnotou 1 a mobilita mierne rastie, najmä kvôli otvoreniu niektorých škôl pre prvý stupeň základných škôl a záverečné ročníky stredných škôl.

Pandemická situácia na Slovensku sa podľa ministra zdravotníctva mierne zhoršuje. Priemerne nám v nemocniciach zomiera denne 108 ľudí s koronavírusom alebo s podozrením naň. Krajčí však povedal, že sa postupne začínajú prejavovať pozitívne následky očkovania populácie, v niektorých krajoch nám totiž klesajú pacienti s koronavírusom v rizikových vekových skupinách. 

V celkovom merítku však pacienti s koronavírusom v slovenských nemocniciach pribúdajú a situácia sa nezlepšuje a pribúdajú tiež čierne okresy. Minulý týždeň ich bolo 15, aktuálne je ich 19. V praxi to znamená, že v čiernych okresoch platia najprísnejšie pravidlá a na cestu do práce treba test každých 7 dní. 

mapa
Zdroj: MZ SR
Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 19 okresov:  Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Revúca, Rožňava, Šaľa, Snina, Trnava, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce, Zvolen

Bordová farba - III. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 50 okresov:  Banská Bystrica, Banská Štiavnica Bratislava I - V, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice - okolie, Krupina, Levice, Levoča, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Skalica,  Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina

Červená farba - II. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 10 okresov: Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Poltár, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník

Infektológ Pavol Jarčuška uviedol, že nám aktuálne nestačia dodávky vakcín schválených Európskou liekovou agentúrou (BioNTech-Pfizer, Moderna a AstraZeneca).

Domov
Zdieľať
Diskusia