Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. februára 2021, 17:11
Čas čítania 1:23
Tímea Krauszová

Dcéra Billa Gatesa si uťahuje z vakcíny: Žiaľ, neimplantovali mi spolu s vakcínou aj môjho geniálneho otca

NEWS BILL GATES
Uložiť Uložené

Študentka medicíny a dcéra miliardára Jennifer má aj zmysel pre humor.

Jennifer K. Gates, dcéra zakladateľa Microsoftu Billa Gatesa, dostala prvú dávku vakcíny proti koronavírusu v piatok. Na Instagrame sa v príspevku poďakovala neúnavným zdravotníkom, vedcom, lekárnikom a ďalším, ktorí už viac ako rok bojujú s pandémiou. Okrem toho si však neodpustila ani vtip, ktorý sa týka jej otca: „Žiaľ, vakcína mi neimplantovala môjho geniálneho otca do mozgu. Bodaj by mRNA malo takú moc...!“ napísala na Instagrame.

Odporúčané
Poslanec strany Sme Rodina: Nebudem hlasovať za nezmyselné predĺženie núdzového stavu, som za otvorenie obchodov Poslanec strany Sme Rodina: Nebudem hlasovať za nezmyselné predĺženie núdzového stavu, som za otvorenie obchodov 15. februára 2021, 8:19

Žarty bokom, dajte sa očkovať

Bill Gates chce ľuďom implantovať mikročip, vďaka ktorému bude ovládať ľudí a čítať ich polohu. Využíva na to očkovanie proti koronavírusu.

Snáď už neexistuje človek, ktorý by o tejto nezmyselnej konšpiračnej teórii nepočul. S rozšírením vakcín sa rozširuje aj množstvo falošných informácií o nich. Bill Gates, technologický magnát a známy miliardár, investoval nemalé peniaze cez svoju nadáciu (Bill and Melinda Gates Foundation) na zlepšenie a vývoj technológií potrebných pre vakcíny. O tom, že ľudstvo čakajú pandémie, dokonca hovoril dlho predtým, než sme sa ocitli v koronavírusových lockdownoch.

Stal sa tak jednou z centrálnych osobností v diskusiách o vakcíne, podľa CNN dokonca prejavil obavy, že rôzne konšpiračné teórie by mohli ovplyvniť postoj ľudí k očkovaniu. „Dúfam, že to nevytvorí váhavosť voči vakcíne,“ citujú ho.

K debate sa teraz pridala aj jeho dcéra, študentka medicíny, ktorá už dostala prvú vakcínu. Chystá sa aj na druhú dávku a prízvukuje, že aj po nej bude nosiť rúško a dodržiavať opatrenia. Je ochotná každému, kto nerozumie, prečo, poslať aj zdroje na preštudovanie.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

„Považujem za veľké privilégium, že som dostala prvú dávku mRNA, ktorá naučí moje bunky ochrannej imunitnej reakcii na vírus,“ napísala k fotografii na Instagrame, kde v rukách drží nálepku s nápisom Dostala som moju vakcínu proti Covid-19. V príspevku apeluje na ľudí z pozície študentky medicíny a nádejnej lekárky. 

Odporúčané
10 osobností a ich postoj ku koronavírusu 10 osobností a ich postoj ku koronavírusu 24. októbra 2020, 12:00

„Čím viac ľudí si vybuduje imunitu, tým bezpečnejšie budú naše komunity pre všetkých.“ Odporúča ľuďom, aby si preštudovali zdroje, nech môžu pre seba aj pre svoje rodiny urobiť informované rozhodnutie. Pripomína neúnavnú prácu zdravotníkov a ďalších ľudí, ktorí bojujú s vírusom v prvej línii. Na záver tohto príspevku dopísala spomínaný vtip, ktorý snáď tentokrát nevyvolá vlnu nových konšpiračných teórií.

Domov
Zdieľať
Diskusia