Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 17:23
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Možno potrvá viac ako 10 rokov, kým ľudstvo dostane koronavírus pod kontrolu, obávajú sa vedci

NEWS
Uložiť Uložené

Nové mutácie koronavírusu komplikujú boj proti pandémii.

Koronavírus neustále mutuje, a tak na viacerých miestach sveta už nové varianty zatlačili pôvodnú verziu vírusu do úzadia. Vo svete začína dominovať britská mutácia, ale obavy odborníkom spôsobuje juhoafrický aj brazílsky variant. Najnovšie vedci zistili, že v Česku a na Slovensku zrejme koronavírus zmutoval a vytvoril tak vlastný variant šíriaci sa v oboch krajinách, informujú TV Noviny.

Vedci na týchto rýchlych zmenách a mutáciách ilustrujú, ako ťažko sa s koronavírusom bojuje. Netreba podľa nich očakávať, že sa svet vráti do normálu príliš rýchlo. Profesorka Sharon Peacocková z britskej iniciatívy COVID-19 Genomics UK vyhlásila, že kým sa svet bude môcť koronavírusom prestať znepokojovať, pokojne môže prejsť viac ako desať rokov.

Odporúčané
PRIESKUM: Takmer 60 percent ľudí na Slovensku vníma vakcínu pozitívne. Ochota nechať sa zaočkovať rastie PRIESKUM: Takmer 60 percent ľudí na Slovensku vníma vakcínu pozitívne. Ochota nechať sa zaočkovať rastie 11. februára 2021, 14:01

Toto vyhlásenie spôsobilo na verejnosti rozruch. Peacocková opisuje situáciu, v ktorej si už koronavírusom nebudeme musieť lámať hlavu, pretože ho dostaneme pod kontrolu natoľko, že ani prípadné mutácie nebudú. A od tohto bodu je podľa nej zatiaľ svet vzdialený.

Domov
Zdieľať
Diskusia