Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 16:47
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Školy v Bratislave sa od 8. februára neotvoria. Britská mutácia zvyšuje riziko rozšírenia nákazy

NEWS BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Žiaci v hlavnom meste zostávajú doma a budú sa aj naďalej vzdelávať dištančne.

Vláda koncom uplynulého týždňa rozhodla, že školy opäť otvoria svoje brány. Prostredníctvom masívneho testovania chcela vrátiť žiakov do škôl, aby sa mohli učiť prezenčne a zároveň znížiť záťaž na rodičov. Školy sa mali otvárať od 8. februára, ale v Bratislave tomu tak nebude.

Odporúčané
Z obchodov zmizli pásky, už si kúpiš aj oblečenie či spotrebiče Z obchodov zmizli pásky, už si kúpiš aj oblečenie či spotrebiče 7. februára 2021, 16:03

Mestské časti spoločne s magistrátom napokon rozhodli, že bratislavské školy v súčasnej epidemiologickej situácii nebude rozumné otvárať. „Od piatka je na svete rozhodnutie vlády, ktorým sa majú školy od zajtra otvárať, zároveň je tu však aj odporúčanie regionálneho hygienika, ktorý to v Bratislave vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu neodporúča,“ konštatuje magistrát v statuse. 

 

BRATISLAVSKÉ ŠKOLY SA V PONDELOK NEOTVORIA Rozumieme, že jednou z najdôležitejších otázok tohto víkendu je pre mnohých...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Sunday, February 7, 2021

Starostovia a starostky tak po zvážení všetkých okolností rozhodli, že školy zostanú zatvorené. Najdôležitejším faktorom je vysoká prítomnosť britskej mutácie, ktorá by mohla výrazne ohroziť samotných učiteľov a prispieť k šíreniu nákazy.

„Skoré otvorenie škôl môže znamenať ich opätovné rýchle zatvorenie, čo by pri súčasnom zhoršení epidemiologickej situácie prispelo k tomu, že v konečnom dôsledku budú zatvorené ešte dlhšie,“ konštatuje magistrát. Nateraz sa školy síce neotvoria, ale o postupe od 15. februára ešte budú bratislavské mestské časti informovať.

Odporúčané
Sulík: Matovič je hypercitlivý, extrémne pomstychtivý a nevie žiť bez konfliktu Sulík: Matovič je hypercitlivý, extrémne pomstychtivý a nevie žiť bez konfliktu 7. februára 2021, 14:44

Školy sa neotvoria nielen v Bratislave, ale vo viacerých regiónoch krajiny. Na Zemplíne zostanú školy zatvorené vo väčšine miest ako Humenné, Snina či Medzilaborce, rovnako tak neotvoria ani v Piešťanoch a Hlohovci, ale ani Košiciach. Zatvorené zostanú školské zariadenia aj v Bánovciach nad Bebravou.

Domov
Zdieľať
Diskusia