Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 11:48
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Mazurek s Uhríkom založia vlastnú stranu. Kotlebovcom, ktorí ho po odchode skritizovali, odkazuje, že sú primitívi a primáti

NEWS ĽSNS MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Milan Mazurek potvrdil prípravy na vlastnú stranu v diskusnej relácii na Kulturblogu.

Odídenci z Kotlebovej ĽSNS založia vlastnú stranu. V januári sa po roztržke v politickej strane ĽSNS rozhodlo viacero členov odísť najskôr z predsedníctva a napokon aj zo samotnej strany. Odchod ohlásili známe tváre ako Milan Mazurek či Milan Uhrík, ale pridal sa k nim aj Miroslav Suja, informujú Aktuality.sk.

V kuloároch sa špekulovalo o tom, či odídenci založia vlastný politický subjekt a Milan Mazurek teraz potvrdil, že tieto prípravy už začali. V diskusnej relácii na Kulturblogu vysvetlil, že sa chystajú vytvoriť odbornú a slušnú alternatívu.

Odporúčané
Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil 7. februára 2021, 10:11

„Pracujeme na tom, aby sme mohli priniesť alternatívu, aby tu bola národná, kresťanská a sociálne orientovaná strana, ktorá bude odborná, slušná a razantná,“ opísal svoje budúce politické kroky. Bližšie detaily o členoch či názve strany však nie sú známe.

Po odchode z Kotlebovej ĽSNS schytali Mazurek aj Uhrík hromadu kritiky a nadávok od jej členov. Viacerí z nich im nadávali za to, že odchádzajú kvôli svojim čoraz liberálnejším názorom, ale Mazurek poznamenal, že by len chceli robiť inteligentnejšiu politiku a vyjsť z politickej izolácie.

Predseda strany ĽSNS v Bánovciach nad Bebravou Anton Grňo dokonca napísal, že Mazurek s Uhríkom sú „potkani zaplatení Židmi“. Na tieto útoky Mazurek reagoval tak, že v ĽSNS zostalo pôsobiť množstvo primitívov správajúcich sa ako primáti, čo bolo jedným z dôvodov, prečo radšej zvolili odchod.

Domov
Zdieľať
Diskusia