Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 19:01
Čas čítania 1:32
Viktor Kniš

Daniela Lipšica zvolili za špeciálneho prokurátora

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Poslanci dnes narýchlo zvolali schôdzu v parlamente, aby zvolili nového špeciálneho prokurátora, ktorý nahradí obvineného a väzobne stíhaného Dušana Kováčika.

Poslanci Národnej rady zvolili nového špeciálneho prokurátora, ktorým sa stáva advokát Daniel Lipšic. Šéfom Úradu špeciálnej prokuratúry sa stáva automaticky, keďže v tomto prípade nie je potrebné vymenovanie prezidentkou. 

Za Daniela Lipšica hlasovalo 79 poslancov parlamentu.

Odporúčané
Lipšic, Špirko, Šanta alebo Kysel? Kandidáti na špeciálneho prokurátora vysvetľovali najväčšie kariérne aj súkromné prešľapy Lipšic, Špirko, Šanta alebo Kysel? Kandidáti na špeciálneho prokurátora vysvetľovali najväčšie kariérne aj súkromné prešľapy 2. februára 2021, 18:06

Voľbe špeciálneho prokurátora predchádzalo vypočutie pred Ústavnoprávnym výborom. 

Daniel Lipšic bol jediným kandidátom, ktorý nepochádza z prostredia prokuratúry, aj keď z pozície ministra spravodlivosti Úrad špeciálnej prokuratúry zakladal.

Vysvetľovať musel svoju politickú (ne)zaujatosť, kandidatúru z pozície advokáta a aj to, ako sa vysporiada s kauzami, v ktorých dnes zastupuje nejakú stranu. Podľa svojich slov kandiduje kvôli výnimočnej možnosti posunúť spravodlivosť v polícii, na prokuratúre a súdnictve dopredu.

Domov
Zdieľať
Diskusia