Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 18:57
Čas čítania 0:51
Katarína Danková

Louis Vuitton ponúka sveter zo 14 látkových a háčkovaných bábik za 7-tisíc eur

NEWS LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Cena vlneného svetra od LV ťa (ne)prekvapí.

Pred niekoľkými dňami sa na e-shope značky Louis Vuitton objavil sveter z kolekcie jar/leto 2021 z tokijskej prehliadky. Ide o evidentne extravagantný kúsok, ktorý mainstreamového zákazníka asi veľmi neosloví. Aj preto sa vyrába výhradne na zákazku. 

Odporúčané
Keď nemôžeš ísť do mesta, obleč si ho. Virgil Abloh spojil módu a architektúru v najnovšej kolekcii pre Louis Vuitton Keď nemôžeš ísť do mesta, obleč si ho. Virgil Abloh spojil módu a architektúru v najnovšej kolekcii pre Louis Vuitton 23. januára 2021, 7:46

Prepracovaný kúsok z mäkkej merino vlny je vyrobený v Taliansku. Vzadu má tkaný štítok Louis Vuitton a vpredu polovičný zips, ktorý zaisťuje, že tvar výstrihu zostane aj pod záťažou 14 látkových a háčkovaných bábik zo sveta zvieracej ríše nezdeformovaný. Cena tohto svetra sa pritom pohybuje v prepočte na úrovni okolo 7-tisíc eur.

Sveter z kolekcie jar/leto 2021
Sveter z kolekcie jar/leto 2021 Zdroj: LOUIS VUITTON
Sveter z kolekcie jar/leto 2021
Sveter z kolekcie jar/leto 2021 Zdroj: LOUIS VUITTON
Sveter z kolekcie jar/leto 2021
Sveter z kolekcie jar/leto 2021 Zdroj: LOUIS VUITTON

Avšak, celá kolekcia jar/leto 2021 Virgila Abloha, ktorej súčasťou je aj tento módny výstrelok, spôsobila rozruch pre obvinenie iného módneho návrhára Waltera Van Beirendonck,a tvrdiaceho, že sa Abloh nielen inšpiroval, ale dokonca aj ukradol jeho tvorbu z jesennej kolekcie v roku 2016.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

„Virgil to urobil znova," uviedol Van Beirendonck pre HybeBeast. „Toto nie je len o kopírovaní, on použil môj svet, nápady, farby, podpis, strihy a tvary a prezentoval to ako svoju kolekciu. Svet a rukopis, na ktorom pracujem od roku 1985.

Dostáva obrovské množstvo peňazí za to, aby mohol byť umeleckým riaditeľom a má neobmedzené možnosti pracovať s kýmkoľvek na svete. Ak chcel spolupracovať, mohol sa ma opýtať.“  Značka Louis Vuitton však uviedla, že kolekcia SS21 bola tvorená nezávisle od Van Beirendonckovej tvorby.

Celú kolekciu Louis Vuitton SS2021 predstavenú na tokijskej šou si môžeš pozrieť v tomto videu:

Odporúčané
Horibilné školné. Akadémia Jimmyho Chooa otvára už túto jeseň v Londýne. Koľko si však pýta na rok? Horibilné školné. Akadémia Jimmyho Chooa otvára už túto jeseň v Londýne. Koľko si však pýta na rok? 4. februára 2021, 13:50
Domov
Zdieľať
Diskusia