Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 7:46
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

Keď nemôžeš ísť do mesta, obleč si ho. Virgil Abloh spojil módu a architektúru v najnovšej kolekcii pre Louis Vuitton

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Abloh sa nikdy nebál experimentovať.

Pandémia už trvá pomaly rok a väčšina sveta je znechutená zo štyroch stien, na ktoré sa doma denno-denne musíme pozerať. Virgin Abloh zrejme vychádzal z rovnakej frustrácie, no nezabudol ani na búrlivé debaty o právach Afroameričanov, keď siahol na svoj africký pôvod a nechal sa inšpirovať architektúrou, ktorú podľa jeho slov vždy chcel robiť.

V noci zo štvrtka na piatok predstavil svoju najnovšiu pánsku kolekciu pre Lous Vuitton, a keďže bežné módne prehliadky sú v nedohľadne, vybral si spôsob prezentácie prostredníctvom krátkeho filmu.

Mieša ikonické pánske oblečenie s novými prvkami, spája ich s ghanským tradičným oblečením a na niektoré outfity umiestnil aj panorámu svetových metropol ako Paríž či New York – doslova.

Odporúčané
Slovenská módna značka, ktorú obľubuje aj Zuzana Čaputová, predstavuje novú kolekciu plnú nadčasových kúskov  Slovenská módna značka, ktorú obľubuje aj Zuzana Čaputová, predstavuje novú kolekciu plnú nadčasových kúskov 21. januára 2021, 17:43

Obleč si Paríž alebo New York

Nechaj sa unášať do francúzskeho hlavného mesta odvážnou bundou, ktorá má na sebe parížsku panorámu: nechýba Eiffelova veža ani múzeum Louvre. Abloh vytvoril aj ďalší, snáď ešte odvážnejší outfit s mrakodrapmi, ktoré pripomínajú New York. Keď nemôžeš ísť do mesta, môžeš mesto vziať so sebou. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by After Dark ™️ (@afterdark4k)

Celkovo je nová kolekcia sondou do mužských archetypov. Nechýbajú luxusné a nadčasové kabáty či saká, moderné svetre, ale aj sukne či šaty v pánskom prevedení. Abloh vraj chcel preskúmať a zbúrať stereotypy, pričom sa pri tvorbe nechal viesť aj svojím vnútorným dieťaťom. Vytvoril typické outfity pre obchodného zástupcu, umelca, spisovateľa či podnikateľa, a vznikla tak eklektická zbierka, ktorá čerpala inšpiráciu všade navôkol. 

Abloh trúfalo mieša ghanské tradičné oblečenie so škótskymi tartanmi, vrství sukne cez nohavice a vzdáva hold veľkým a ťažkým svetrom či štruktúrovanej vlnenej veste. Samozrejme, každý outfit je doplnený aktovkami či dokonca pohármi s kávou, ktoré hrdo nesú logo Luis Vuitton.

Domov
Zdieľať
Diskusia