Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 13:50
Čas čítania 2:25
Katarína Danková

Horibilné školné. Akadémia Jimmyho Chooa otvára už túto jeseň v Londýne. Koľko si však pýta na rok?

MÓDA
Uložiť Uložené

Nová príležitosť pre módnych nadšencov. Akadémia Jimmyho Choa otvára už tento september. Oplatí sa vôbec študovať na jednej z najnovších módnych univerzít sveta?

Jeden z najslávnejších návrhárov obuvi na svete ohlásil otvorenie módnej univerzity v Londýne, ktorá bude vychovávať novú generáciu kvalitných módnych talentov. Svoje brány má otvárať v septembri tohto roku.

Odporúčané
Neskutočná podoba. Kristen Stewart ako lady Diana na prvej fotografii z chystaného filmu Neskutočná podoba. Kristen Stewart ako lady Diana na prvej fotografii z chystaného filmu 1. februára 2021, 15:38

JCA alebo London Fashion Academy je unikátny projekt. Spája v sebe nielen nevyhnutné módne vedomosti a klasické štúdium, ale i potrebné znalosti z oblasti budovania obchodu a stabilnej modernej značky. „Londýn je globálnym módnym centrom a vytvoril mnohých svetových prelomových návrhárov,“ tvrdí návrhár Jimmy Choo, o ktorom málokto vie, že je aj vyštudovaný profesor. Argumentuje, že podobné módne univerzity dôležitý aspekt fungovania značky, teda obchodné záležitosti, neriešia.

Návrhár Jimmy Choo
Návrhár Jimmy Choo Zdroj: commons.wikimedia.org/Mark Seymour

Skupina 100 študentov bude študovať módny dizajn a podnikanie za približne 18-tisíc libier ročne (v prepočte na eurá cca 20-tisíc). V ponuke sú štyri kurzy: módny dizajn; dizajn, branding a podnikanie; dizajn a doplnky; podnikanie v dizajne a brandove inovácie. Všetky kurzy budú, samozrejme, akreditované.

JCA láka študentov na kvalitné vedomosti, zázemie, prestíž či na možnosť stretnutia s legendárnym návrhárom a obchodníkom značky. Cieľom akadémie je vyformovať študentov na dokonalých a kritických odborníkov, ktorí zmenia fungovanie módneho priemyslu k lepšiemu a skvalitnia proces samotnej výroby. To všetko za pomoci tých najlepších profesionálov, akých im nová londýnska škola dokáže poskytnúť. 

V školnom je zahrnutá aj technická podpora, najnovšie IT technológie a učebné prostriedky. Študentom bude k dispozícii aj pastoračná či informačná podpora s možnosťou zapojenia sa do rôznych študentských aktivít. Rozvoj podnikania a kariérne poradenstvo sú súčasťou základnej podpory študentov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jimmy Choo (@jimmychoo)

Sídlo Choo-ovej akadémie sa bude nachádzať v samotnom srdci luxusnej štvrte Mayfair v  Londýne v historickej budove. S myšlienkou založenia módnej univerzity sa 72-ročný návrhár pohrával už dlhšie.

Paradoxne, v čase svetovej pandémie mal čas, aby detaily dotiahol do úspešného konca, aj keď uviazol vo svojom druhom domove v Kuala Lumpur v Malajzii, zatiaľ čo jeho rodina býva v Londýne.

London Fashion Academy pripravila učebnú osnovu inšpirovanú skúsenosťami profesora Jimmyho Chooa pri budovaní vlastnej luxusnej superznačky. Aj keď má niekto skutočný tvorivý talent, ale o podnikaní nevie skoro nič, pripraví sa o šancu preraziť v dnešnom globálnom svete. 

„Mojou akademickou víziou je naučiť (študentov) vedomosti o dizajne, ale tiež ich naučiť myslieť ako obchodníkov,“ vysvetľuje pre Daily Mail legendárny návrhár obuvi. „Akadémia pomôže tieto medzery preklenúť a skutočne vychovať medzinárodne zamerané a vysoko podnikavé talenty na oblasť módy a dizajnu.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jimmy Choo (@jimmychoo)

Okrem vzdelávacích aktivít bude JCA fungovať aj ako inkubátor rôznych módnych projektov a podpora inovatívnych start-upovových nápadov a podnikov v danej oblasti. Zároveň poskytne priestor na spoluprácu rozmanitým módnym tvorcom a profesionálne poradenstvo či pomoc s vývojom produktov pre značky. Všetky bližšie informácie o univerzite, prihláške a školnom sa dozvieš na oficiálnom webe akadémie.

Spoločnosť Jimmy Choo založila v roku 1996 Tamara Mellon, vtedajšia redaktorka  britského Vogue a malajzijský obuvník Jimmy Choo, ktorý podnikal v Londýne. Značka sa preslávila aj vďaka filmu Sex v meste, v ktorom Sarah Jessica Parker ako Carrie prezradila, že ide o jej obľúbený obchod. Odvtedy sa Jimmy Choo rozrástol, stal celosvetovo známou značkou a okrem Londýna v súčasnosti plánuje zriadenie výroby obuvi v Malajzii. 

Ak ťa láka štúdium na prestížnej módnej akadémii, no nechce sa ti odcestovať do zahraničia, možno pre teba máme riešenie. Aj na Slovensku máme pobočku uznávanej vysokej školy módneho biznisu MOD'SPE Paris. Ide o jednu z najdrahších a najprestížnejších vysokých škôl na Slovensku, kde ročné školné stojí okolo 8 tisíc eur.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MOD'SPE Paris Central Europe (@modspeparisce)

V rozhovore so študentkou Dianou Šmurovou sme sa dozvedeli, či školné stojí zato a prečo si vybrala práve túto školu: „Študuje sa tam niečo úplne iné ako na klasických školách na Slovensku. Taktiež ma zaujali aj samotné predmety a typ výučby. Nie je to také jednostranné, dá sa v rámci školy ísť na stáž do rôznych módnych značiek alebo pod módnych návrhárov. Hoci je školné vysoké, ani zďaleka sa nedá porovnať so školnými iných zahraničných univerzít.“

Odporúčané
Sympatická moderátorka Barbora Bakošová sa nebráni zaujímavým spoluprácam. Reaguje na svojich fanúšikov či hejterov? (Rozhovor) Sympatická moderátorka Barbora Bakošová sa nebráni zaujímavým spoluprácam. Reaguje na svojich fanúšikov či hejterov? (Rozhovor) 4. júna 2018, 16:59
Domov
Zdieľať
Diskusia