Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 19:37
Čas čítania 0:31
Daniel Mikolášik

Respirátory do konca apríla kúpiš na Slovensku bez dane. V Rakúsku ich majú lacnejšie a pre chudobných zadarmo

NEWS DPH SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vláda ich u nás zatiaľ len odporúča. Pri zhoršenej situácii sa však očakáva, že by mohli byť povinné.

Respirátory FFP2 bez výdychového filtra budú lacnejšie. Do konca apríla si ich totiž budeš môcť kúpiť bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Informoval o tom Igor Matovič prostredníctvom statusu na Facebooku.

Odporúčané
Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? 26. januára 2021, 12:11

„Dnes som dohodol s pánom ministrom financií Edom Hegerom zmenu pri zdaňovaní predaja respirátorov FFP2. Do konca apríla si ich všetci budeme môcť kúpiť bez DPH,” píše premiér na sociálnej sieti a dodáva, že ešte dnes návrh schváli vláda.

Hoci respirátory FFP2 na Slovensku zatiaľ nie sú povinné, očakáva sa, že by k tomu pri zhoršujúcej epidemiologickej situácii mohlo dôjsť minimálne v prostriedkoch MHD či v obchodoch. Vláda ich u nás zatiaľ len odporúča.

V susednom Rakúsku sú však tieto respirátory od 25. januára povinné v obchodoch, aj vo verejnej doprave. Pre ľudí s nižším príjmom sú však dostupné zadarmo, ostatní si ich môžu kúpiť za výrobnú cenu.

Domov
Zdieľať
Diskusia