Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 20:44
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Fico bráni Jankovskú, na Lipšica podáva trestné oznámenie

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico na Facebooku kritizuje kandidáta na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica aj ministra práce Milana Krajniaka, ktorý mu zabezpečil previerku na NBÚ. V ďalšom videu sa postavil za Jankovskú.

Advokát Peter Erdös potvrdil, že sa Monika Jankovská pokúsila vo väzbe spáchať samovraždu požitím nadmerného množstva liekov. 

Matovič a spol. urobili z väzby mučiaci nástroj

„Z môjho pohľadu je zdravotný stav mojej klientky výrazne zlý. Informovala ma, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ skonštatoval Erdös.

Jankovská sa sťažuje, že sa nemôže dočkať práva na spravodlivý súdny proces. Obvinenej vadí, že „všetci“ degradujú jej výpovede.

Pred niekoľkými týždňami unikli na verejnosť dve výpovede Jankovskej, v ktorých síce popisuje niektoré skutky, svoje zapojenie v nich však zľahčuje. Tvrdila napríklad, že Marianovi Kočnerovi nikdy nepomáhala pre peniaze, iba pre dobrý pocit. Obhajca Jankovskej tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní nerobia s Jankovskou žiadne úkony. 

Túto rétoriku prebral aj Robert Fico, ktorý kritizuje novinárov, menovite Moniku Tódovú aj Mareka Vagoviča. Rovnako tvrdí, že na vine je v tomto prípade vláda Igora Matoviča a Jankovská je politický väzeň

„Matovič a spol. urobili z väzby mučiaci nástroj. Buď sa poddáte a začnete udávať, alebo zhnite vo väzbe a kľudne sa aj obeste,“ dodal. Podľa neho ide o „trestnoprávne zverstvá voči nominantom opozície.“

Odporúčané
Lipšic, Špirko, Šanta alebo Kysel? Kandidáti na špeciálneho prokurátora vysvetľovali najväčšie kariérne aj súkromné prešľapy Lipšic, Špirko, Šanta alebo Kysel? Kandidáti na špeciálneho prokurátora vysvetľovali najväčšie kariérne aj súkromné prešľapy 2. februára 2021, 18:06

Podáva podnet na generálnu prokuratúru 

Fico nahral ešte jedno video, v ktorom sa obúva do kandidáta na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a ministra práce Milana Krajniaka. Ten mal svojmu susedovi a kamarátovi pomôcť získať previerku, pretože poslanci zabudli v rámci novely zákona zakomponovať do legislatívy, aby mohol ako kandidát požiadať o preverenie Národným bezpečnostným úradom aj advokát Lipšic.

Krajniakove ministerstvo zariadilo Lipšicovi previerku s argumentom, že chcú s advokátom v budúcnosti spolupracovať. 

Robert Fico podáva podnet na generálnu prokuratúru. Podľa neho by Lipšica a Krajniaka mali obviniť zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Údajne im obom hrozia veľmi vysoké tresty, zároveň šéf Smeru pripúšťa, že generálny prokurátor otočí podanie v jeho neprospech a začnú ho stíhať za krivé obvinenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia