Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 15:25
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Za koľko si Fico prenajíma 600-tisícový byt po odchode z Hiltonu? Bývalý premiér sa presťahoval k poslancovi Smeru

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico zmenil bývanie v rovnaký deň, kedy do hotela Hilton prišla kvôli akcii Mýtnik Národná kriminálna agentúra.

Robert Fico novinárom nechcel odpovedať na otázky týkajúce sa jeho bývania od momentu, kedy opustil byt daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. Tvrdil, že si prenajíma byt v Ružinove, kým ho fotografi opakovane prichytili v kaštieli vo Vinosadoch alebo v Širokého hoteli Hilton, kde sa podľa Plus 7 dní zdržiaval najčastejšie. Až po zásahu NAKA v Hiltone kvôli akcii Mýtnik šéf Smeru zmenil pôsobisko.

Víkend strávil v novostavbe Sokolská Residence pod bratislavskou Kalváriou. V pondelok však nebol ochotný odpovedať na otázku, kde býva,

 „Čo vás je do toho? Ak máte informáciu, že som porušil zákon, tak to veľmi rád vysvetlím. Áno, prenajal som si byt a bývam v prenajatom byte, všetky ostatné informácie vám už poskytol vlastník bytu,“ vyhlásil predseda Smeru. Podľa Fica bola otázka na jeho bývanie hlúpa a potvrdzuje stav slovenskej žurnalistiky. 

Viac svetla vniesol do bytovej otázky expremiéra prenajímateľ bytu v rezidencii Sokolská – poslanec Smeru Dušan Muňko. Novému času potvrdil, že si u neho Robert Fico byt prenajíma, podľa jeho slov od 5. januára. „Je to primeraná suma, je to viac ako tisíc eur,“ vyjadril sa k cene prenájmu. Muňko kúpil byt za približne 600-tisíc eur, momentálne je jeho hodnota ešte vyššia. 

Odporúčané
Fico sa sťažuje, že sa ho novinári pýtajú na bývanie. Byt za viac ako 600-tisíc, ktorý vymenil za Hilton, zatiaľ nevysvetlil Fico sa sťažuje, že sa ho novinári pýtajú na bývanie. Byt za viac ako 600-tisíc, ktorý vymenil za Hilton, zatiaľ nevysvetlil 1. februára 2021, 19:01

Fico sa však s priateľkou Katarínou Szalayovou v Hiltone zdržiaval aj po 5. januári, dokazujú to fotky Plus 7 dní. Čakateľka na prokuratúre mu robila spoločnosť aj v novom bývaní. Szalayovej majetky má preveriť polícia, ktorá sa pozrie na to, či s približne 600-eurovým platom mohla zarobiť na majetky, ktoré využíva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia