Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 16:39
Čas čítania 1:06
Lukáš Čelka

V Trnavskej nemocnici leží rekordný počet pozitívnych pacientov. Zlá pandemická situácia trápi aj ďalšie nemocnice

NEWS
Uložiť Uložené

V Trnavskej nemocnici je hospitalizovaných až 119 pozitívnych pacientov.

Trnavská nemocnica bojuje s rekordným počtom pacientov pozitívnych na koronavírus. 

S potvrdeným ochorením ich je v nemocnici 119, ďalších 10 má naň podozrenie. Na Anesteziologicko-resuscitačnom oddelení je hospitalizovaných 9 a na Jednotke intenzívnej starostlivosti 12 pacientov. 21 pacientov potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Kapacita lôžok pre pacientov s koronavírusom je v Trnave aktuálne 166. „Za mesiac január evidujeme 134 úmrtí pacientov s týmto ochorením, pričom príčinu úmrtia určí až pitva," informoval referent pre vzťahy s verejnosťou FN Matej Martovič s tým, že ide o zatiaľ najvyšší počet úmrtí v rámci pandémie.

Odporúčané
František Imrecze ide do väzby. Bývalý šéf Finančnej správy by mohol pokračovať v trestnej činnosti, rozhodol súd František Imrecze ide do väzby. Bývalý šéf Finančnej správy by mohol pokračovať v trestnej činnosti, rozhodol súd 1. februára 2021, 13:59

V nemocnici už zaočkovali vyše 5900 záujemcov, pričom používajú vlastný poradovník náhradníkov na očkovanie. Martovič tvrdí, že doposiaľ je v ňom 1900 mien. „Z tohto zoznamu sme zaočkovali približne 100 ľudí. Nemocnica však rozmrazuje a mieša vakcíny počas očkovacieho dňa, čo znamená, že nám zostane maximálne päť nevyužitých vakcín z dôvodu, že sa registrovaní ľudia cez portál korona.gov.sk nedostavia na očkovanie," dodal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia