Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021, 18:32
Čas čítania 2:07
Dominik Vetrák

Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Má lepšie efekty ako God of War a akciu, aká nemá obdobu

TECH RETURNAL
Uložiť Uložené

Returnal vychádza už o dva mesiace a my sa nevieme dočkať.

Všetci sme sa tešili na moment, kedy fínske štúdio Housemarque odhalí svoju novú hru. Tvorcovia takých peciek, ako Resogun, Dead Nation, Alienation či Nex Machina v roku 2017 prehlásili, že štúdio arcade je mŕtve. Ich hry totiž zďaleka nepredávali toľko, koľko by si zaslúžili. A to aj napriek tomu, že vyhrávali množstvo ocenení a sú prakticky označovaní za kráľov tohto žánru.

Odporúčané
Thronebreaker je po Zaklínačovi 3 najlepšou hrou od CD Projekt Red. Nádherný výtvarný štýl, príbeh a gwentové súboje si zamiluješ Thronebreaker je po Zaklínačovi 3 najlepšou hrou od CD Projekt Red. Nádherný výtvarný štýl, príbeh a gwentové súboje si zamiluješ 19. januára 2021, 18:56

Skúsenosti zo svojich predošlých žánrov a vynikajúcich titulov teraz predvádzajú vo svojej prvej veľkej AAA hre. Financuje ju Sony ako exkluzívny titul pre PS5 a vyzerá úžasne. Returnal je akčná strieľačka z pohľadu tretej osoby, ktorá využíva náhodne generovaný mimozemský svet na nebezpečnej planéte. 

Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Efekty má lepšie ako v God of War a akciu, aká nemá obdobu
Zdroj: PlayStation/Housemarque

Hlavná postava je Selene, po zuby vyzbrojená elitná vedkyňa/vojačka, ktorá sa snaží prežiť na planéte uviaznutej v časovej slučke. Vždy, keď Selene zomrie, zobúdza sa tesne predtým, ako na planéte havaruje. Hra má roguelite prvky, čo znamená, že po každej smrti začína hráč odznova, až kým si nevylepší postavu, zbrane a gadgety natoľko, že ju dokáže prejsť celú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia