Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2021, 18:56
Čas čítania 2:29
Dominik Vetrák

Thronebreaker je po Zaklínačovi 3 najlepšou hrou od CD Projekt Red. Nádherný výtvarný štýl, príbeh a gwentové súboje si zamiluješ

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Aj dnes ti odporučíme 3 skvelé menšie, no úžasné hry.

Pred týždňom sme ti odporúčali 4 vynikajúce hry – Inside, Limbo, Crossing Souls a SteamWorld Heist. Vo všetkých 4 prípadoch išlo o nezávislé tituly od menších štúdií. Dnes to trochu zmeníme, keďže ti odporučíme projekty, ako Child of Light (stojí za ním Ubisoft) či Thronebreaker (tvorcovia Zaklínača a Cyberpunku).

Vo všeobecnosti však platí, že ide o hry robené menším tímom ľudí. Aj tie si však užiješ viac ako niektoré AAA hry za 60 eur, ktoré na teba kričia z každého plagátu. Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, tak všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S. 

Odporúčané
Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje 14. januára 2021, 16:11

Thronebreaker (iOS, PS4, Xbox One, PC, Nintento Switch) – MC: 85/100

Thronebreaker vyšiel na jeseň 2018, tri a pol roka po vydaní Zaklínača 3. Bohužiaľ, veľmi sa o tomto titule nerozprávalo. A je to večná škoda. Dej sa odohráva ešte pred hlavnou hernou trilógiou od CD Projekt Red. CDPR ním rozšírilo knižnú ságu.

Tvorcovia z tohto štúdia sa rozhodli rozpovedať emotívny príbeh kráľovnej Lýrie a Rivie menom Meve. Na chvíľu sa mihne aj Geralt a jeho partia (ak si pamätáš scény týchto postáv z kníh, dobre vieš, že sa máš na čo tešiť), no cez 30 hodín dlhé RPG sa zameriava najmä na postavy okolo Meve. Príbeh je osobný, s niekoľkými zvratmi a skvelými dialógmi. 


CDPR potvrdilo, že vytváranie questov a dialógov zvláda úžasne, a tak si môžeš užiť zábavný výlet do sveta Zaklínača, v ktorom budeš bojovať proti trollom, príšerám, ľuďom, ale aj drakom. Nejde však o klasickú adventúru s pohľadom z tretej osoby.

Domov
Zdieľať
Diskusia