Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. decembra 2020, 6:58
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

100-ročná Slovenka prekonala koronavírus

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rekordérka Júlia z východu Slovenska sa ešte stále teší zo života. Jej ochorenie malo len ľahký priebeh.

Slovensko má rekordmanku, ktorá môže byť nádejou pre mnohých starších ľudí, ktorí sa nakazia koronavírusom. Pani Júlia z domova dôchodcov prekonala ochorenie Covid-19 vo veku 100 rokov, informuje TV JOJ. Spolu s ďalšími dôchodcami sa nakazila v domove sociálnych služieb v Rokytove pri Humennom.

„Bolo to ťažké, medzi tými prijímateľmi, ktorí boli pozitívni, bola aj pani Júlia, no, našťastie, mala ľahký priebeh," povedala televízii riaditeľka zariadenia Diana Čičváková.

Navštíviť ju po dlhých týždňoch prišli aj jej deti, zároveň jej pri tejto príležitosti zamestnankyne zariadenia zorganizovali aj malý folklórny koncert, keďže pani Júlia obľubuje spev a tanec. 

Odporúčané
Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) 21. decembra 2020, 17:28

„Napriek tomu, že bola pozitívna, tak ona je stále plná optimizmu, je pozitívne naladená:) prináša nám radosť do života,“ dodala Čičváková. Dôchodkyňa jej slová potvrdila, keď si do mikrofónu zaspievala. 

Ochorenie Covid-19 je obzvlášť nebezpečné pre starších ľudí a tiež tých, ktorí majú ďalšie pridružené ochorenia. Aj preto je tento prípad zo Slovenska výnimočný.  

Domov
Zdieľať
Diskusia