Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2020, 17:28
Čas čítania 1:42
Viktor Kniš

Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor)

POLITIKA FACE TO FACE RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva a predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita odpovedal aj na otázku, či akceptuje výzvu Igora Matoviča a podá demisiu.

Predseda koaličnej strany SaS Richard Sulík je prvým hosťom v novej diskusnej relácii Refresheru s názvom Face to Face s Adelom Ghannamom. 

Vo videu sa dozvieš:
  • Prečo nebude reagovať na Matovičovu výzvu na demisiu 
  • Prečo nedokáže Sulík vysvetliť súčasné opatrenia a ktoré obmedzenia sa mu najviac nepozdávajú
  • Akú skúsenosť má Richard Sulík s marihuanou
  • Ako minister hospodárstva okomentoval možný lobbing Borisa Kollára v prospech dôchodcov
  • Ako reaguje na možnosť zavedenia registrovaných partnerstiev a dekriminalizáciu marihuany na Slovensku
  • Čo by dokázal uvariť pre návštevu, aké seriály a filmy sleduje
  • Či bola lepším predsedom vlády Iveta Radičová alebo je ním Igor Matovič

Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska, možno ma vyzve zbierať jahody v januári

Richarda Sulíka premiér Igor Matovič na začiatku uplynulého týždňa vyzval, aby podal do Vianoc demisiu ako minister hospodárstva z dôvodu, že nedokázal podľa zadania nakúpiť milióny antigénových testov dostatočne rýchlo.

Predseda vlády naviac nazval svojho ministra „idiotom“. „Keď je človek pod veľkým tlakom a v emočnom vypätí, že sa rozplače, vtedy povie aj veci, ktoré by inak nepovedal, neberiem to osobne,“ reagoval Richard Sulík v našom rozhovore. Dodal, že sa nechystá odísť dobrovoľne, je však v kompetencii premiéra odvolať ho. Neupresnil, či by v takom prípade zostala Sloboda a Solidarita v koalícii.

Richard Sulík tiež povedal, že nebude skákať tak, ako premiér Igor Matovič píska, niektoré úlohy podľa neho môžu byť nezmyselné ako „zbieranie jahôd v zime“.

Odporúčané
Predvianočný prieskum AKO: Sulík preskočil Matoviča, Kollár sa po kauzách výrazne prepadá Predvianočný prieskum AKO: Sulík preskočil Matoviča, Kollár sa po kauzách výrazne prepadá 21. decembra 2020, 11:33

Vianočný lockdown na Slovensku sa nedá rozumne vysvetliť

Minister hospodárstva si nemyslí, že sa dá súčasná forma lockdownu na Slovensku vysvetliť rozumne, zastal sa však otvorených lyžiarskych stredísk, ktoré prirovnal k individuálnemu športu v exteriéri. Taktiež pripustil, že zo strany Borisa Kollára mohlo dojsť k určitej forme lobbingu, ak ide o vlaky zadarmo pre seniorov. 

Keďže sa SaS dlhodobo prezentuje ako liberálne orientovaná strana, zaujímalo nás, aký má Richard Sulík postoj k registrovaným partnerstvám. Uviedol, že nie je vylúčene, že by raz na Slovensku mohli byť podmienky pre homosexuálne páry prijateľnejšie, jedným dychom však dodal, že je proti adopciám detí homosexuálmi.

Marihuanu skúsil v Amsterdame

Čo sa týka trestov pre marihuanu, tie by namä pre užívateľov mali byť miernejšie, model dekriminalizácie by však mohol byť pokojne prísnejší ako v Českej republike. Richard Sulík tiež priznal, že má skúsenosť s marihuanou z Amsterdamu. 

Richard Sulík je aj fanúšikom kinematografie, seriál House Of Cards sa podľa neho do veľkej miery dá aplikovať na slovenskú politiku, aj keď v ňom vidí aj niekoľko nereálnych momentov. S úsmevom nám tiež prezradil, že ak by k nemu prišiel na večeru Igor Matovič, možno by mu pripravil známu japonskú rybu, ktorá sa v prípade zlého postupu pri príprave stáva jedovatou. 

Odporúčané
Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) 3. októbra 2020, 19:07
Domov
Zdieľať
Diskusia