Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2020, 11:33
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Predvianočný prieskum AKO: Sulík preskočil Matoviča, Kollár sa po kauzách výrazne prepadá

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Aj agentúra AKO už potvrdila prepad OĽaNO na tretie miesto. Na druhom by skončila Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka.

Najnovší prieskum agentúry AKO potvrdil zmeny v preferenciách politických strán, ktoré už pred pár dňami naznačili výsledky Focusu. 

Respondenti v dňoch 17. – 19. decembra odpovedali na otázku „Skúste si predstaviť, že by sa najbližší víkend konali voľby do NR SR. Išli by ste voliť? A ktorej politickej strane alebo hnutiu by ste dali Váš hlas?"

Na prvom mieste sa podľa AKO drží stále strana Hlas Petra Pellegriniho. Prieskum už zachytil aj kauzu obvineného Petra Žigu, ktorý je členom Hlasu, podpredsedom sa však nestal. Na druhom mieste by skončila SaS Richarda Sulíka, ktorá so ziskom 16,2 % presne o 2 % predbehla hnutie OĽaNO Igora Matoviča. To sa prepadlo v porovnaní s parlamentnými voľbami už o viac ako 10 %. 

Odporúčané
Hacienda pri Martine, luxusná chata vo Valčianskej doline a apartmán na Floride. Ako sa Lučanský dostal k majetkom a do väzby Hacienda pri Martine, luxusná chata vo Valčianskej doline a apartmán na Floride. Ako sa Lučanský dostal k majetkom a do väzby 20. decembra 2020, 9:34

9 % má Smer Roberta Fica, nasleduje Progresívne Slovensko so ziskom 6,5 %. Tesne nad hranicou zvoliteľnosti sú Kotlebovci a Sme Rodina Borisa Kollára. Ten sa prepadáva kvôli kauzám z nemocnice dlhodobo. 

Do parlamentu by sa nedostali Za ľudí, KDH, Vlasť, ani Dobrá voľba a maďarské strany. 

prieskum December 2020
Zdroj: Agentúra AKO
Domov
Zdieľať
Diskusia