Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 10:17
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Súd s Kočnerom a Ruskom odročili. Je to predvianočná obštrukcia, odkázal Lipšic

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Senát Najvyššieho súdu odročil verejné zasadnutie vo veci falšovania zmeniek televízie Markíza na 12. a 13. januára.

Verejné zasadnutie Najvyššieho súdu v súvislosti s kauzou falšovania televíznych zmeniek TV Markíza odročili. Dôvodom je hospitalizácia obžalovaného Pavla Ruska, ktorý tvrdí, že pri včerajšom behu ho niekto polial „neznámou látkou“. Aj keď prokurátor Ján Šanta hovoril o možnej obštrukcii, predsedníčka senátu NS rozhodla o odročení zasadnutia na polovicu januára. 

Ruskov obhajca Marek Para pre Aktuality.sk povedal, že obžalovaný nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Zároveň Para navrhol vylúčiť Ruska na samostatné konanie a dnes pokračovať len s Marianom Kočnerom.

Potvrdenie vystavil legendárny doktor Lipták

Potvrdenie o práceneschopnosti vystavil Pavlovi Ruskovi doktor Peter Lipták. Ten mu pomohol pri odročení pojednávania ešte v roku 2019. Ide o mediálne známeho lekára, ktorý v minulosti v televízii verejne schvaľoval branie úplatkov. 

V minulosti ho už polícia vyšetrovala kvôli korupcii po tom, čo TV Markíza zverejnila videoreportáž, v ktorej sa Lipták sám otvorene priznal k braniu úplatkov: „Ja to robím tak, že od svojich pacientov prijímam dary. Prijmem 5000 eur na daroch každý rok. Nás ako keby život tlačil k tomu, že musíme prijať akúkoľvek pomoc, najmä finančnú.“

Lipták dodáva, že je v úplnom poriadku, že si berie peniaze najmä od chudobných ľudí: „Nie je mi to vôbec nepríjemné, lebo tie peniaze potrebujem. Je to v poriadku.“

Odporúčané
Podľa súdu by Haščák mohol cez médiá ovplyvňovať verejnú mienku. Útek nehrozí napriek tomu, že je veľmi bohatý Podľa súdu by Haščák mohol cez médiá ovplyvňovať verejnú mienku. Útek nehrozí napriek tomu, že je veľmi bohatý 14. decembra 2020, 18:28

Šanta: Ide o ľahké zranenie

Prokurátor Ján Šanta skonštatoval, že ide o ľahké zranenie. „Mám teda za to, že ospravedlnenie nebolo vykonané riadne. Avšak, aby sme nešli na hranu procesných ustanovení, tentokrát sa výnimočne pripájam ku konštruktívnemu stanovisku obhajoby a navrhujem konať po vylúčení veci s obžalovaným Kočnerom,“ povedal Šanta podľa Denníka N.

Daniel Lipšic s ním nesúhlasí, podľa neho ide o predvianočnú obštrukciu. „Potvrdenie o práceneschopnosti je vystavené doktorom Liptákom, ktorý už na súde prvého stupňa vystavoval obdobné potvrdenia tomu istému obžalovanému. Ani podľa našej mienky toto ospravedlnenie nespĺňa parametre paragrafu 120 Trestného poriadku.

Z nazretia do lekárskej správy je zrejmé, že pri vyšetrení u očného lekára obžalovaný Rusko nespolupracoval. Aj táto skutočnosť indikuje, že nejde o nič iné ako len o predvianočnú obštrukciu obžalovaného,“ vyhlásil podľa Denníka N Daniel Lipšic. 

Domov
Zdieľať
Diskusia