Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2020, 17:44
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Žiadna sestra neprišla o prácu ani o koncoročné odmeny pre kauzu Borisa Kollára, tvrdí riaditeľ nemocnice

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Námestníčka odišla na vlastnú žiadosť, obe strany sa dohodli.

Žiadna zdravotná sestra ani iný zdravotnícky personál neboli z funkcie prepustení a ani im neboli odobraté koncoročné odmeny v súvislosti s hospitalizáciou predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) o tom ubezpečil generálny riaditeľ Nemocnice sv. Michala Branislav Delej.

O tom, že dve zamestnankyne z nemocnice odchádzajú, sme informovali v piatok. Malo ísť o námestníčku pre ošetrovateľstvo a hlavnú sestru. Boris Kollár tieto tvrdenia zásadne odmietol.

Odporúčané
Ďuriš Nicholsonová: Boris Kollár by mal odstúpiť Ďuriš Nicholsonová: Boris Kollár by mal odstúpiť 11. decembra 2020, 17:27

Námestníčka mala pôsobiť ako mediátor smerom k sestričkám a vysvetliť im rozhodnutia vedenia

Výhrady voči spôsobu práce a niektorým rozhodnutiam námestníčky pre ošetrovateľstvo Márie Idešicovej vraj už vedenie nemocnice smerom k nej jasne komunikovalo. Podľa ministerstva vnútra malo prísť k osobným rozhovorom a existuje aj oficiálny zápis z porady vedenia.

Námestníčka je súčasťou vedenia a podľa riaditeľa nemocnice je jej úlohou komunikovať so zamestnancami. Mala by vraj vysvetľovať zámery vedenia a prezentovať rôzne rozhodnutia tak, aby tomu sestry porozumeli.

„Ak však opakovane spochybňuje autoritu nadriadeného smerom k zamestnancom a nie je mediátorom, ktorý dokáže vysvetliť, zdôvodniť a byť oporou obom stranám, je to z dlhodobého hľadiska neudržateľné,“ komentoval šéf bratislavskej nemocnice.

Doplnil, že nikdy nespochybňoval odborné znalosti a dlhoročné skúsenosti Idešicovej, preto sa rozhodol situáciu riešiť jej odvolaním a nie výpoveďou. V nemocnici jej ponúkli viaceré iné pozície, no ona požiadala o ukončenie pracovného pomeru dohodou.

Idešicová počas týždňa informovala, že po kauze týkajúcej sa konfliktu Kollára, končí vo svojej funkcii. Tvrdí, že problémy s jej prácou sa objavili až po hospitalizácii šéfa parlamentu. V nemocnici odpracovala 35 rokov, ako námestníčka pôsobila od roku 2002.

Domov
Zdieľať
Diskusia