Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 19:03
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Preplnené vianočné trhy v Bratislave by primátor Vallo nikdy nepovolil. Neuprednostňujme zisk pred zdravím, varuje

NEWS BRATISLAVA SLOVENSKO VIANOCE
Uložiť Uložené

Na Hviezdoslavovom námestí povolilo Staré Mesto ambulantný predaj zo stánkov a foodtruckov.

V Bratislave sa výrazne zvýšilo reprodukčné číslo šírenia koronavírusu, na čo reaguje primátor Matúš Vallo.

Vo viacerých príspevkoch na sociálnych sieťach vyzýva a prosí Bratislavčanov, aby pred sviatkami a počas Vianoc minimalizovali sociálne kontakty, a najmä aby sa zbytočne nezdržiavali na miestach, kde je riziko šírenia koronavírusu najvyššie. Narážal tým aj na „vianočné trhy“, ktoré v posledných dňoch pritiahli tisícky ľudí na Hviezdoslavovo námestie.

Odporúčané
Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych 8. decembra 2020, 14:26

Hviezdoslavovo námestie spravuje mestská časť Staré Mesto, a tak naň nemá Matúš Vallo dosah, ale znepokojilo ho, že starostka Zuzana Aufrichtová foodtrucky aj v nepriaznivej epidemiologickej situácii povolila. Tradičné vianočné trhy na Hlavnom námestí, ktoré má Vallov magistrát pod palcom, zrušil už krátko po lete.

Denník N informuje, že Matúš Vallo by žiadne foodtrucky v súčasnej situácii na Hviezdoslavovom námestí nepovolil. „Neviem nájsť logické vysvetlenie, prečo sa to deje, neviem prečo krátkodobý zisk uprednostňujeme pred zdravím,“ skonštatoval na margo Starého Mesta. Na lokše, punč či varené víno sa tam aj po skončení víkendu zhromaždili desiatky Bratislavčanov.

Domov
Zdieľať
Diskusia