Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 7:35
Čas čítania 1:40
Viktor Kniš

Aktualizované: Ľudovít Makó nemá za usvedčenie zločineckej skupiny pozastavené trestné stíhanie

NEWS ĽUDOVÍT MAKÓ ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Podľa informácií portálu Topky má Makó podmienečne pozastavené trestné stíhanie. Ak svoje výpovede potvrdí aj na súde, možno ho úplne oslobodia.

Aktualizácia 8. december, 10:50 hod

Úrad špeciálnej prokuratúry vyvrátil informácie portálu Topky. 

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít M. je naďalej trestne stíhaný. „V prvom rade je potrebné uviesť, že kauza 'Božie mlyny' má a vždy aj mala len jedného dozorového prokurátora, ktorý vo veci koná a rozhoduje. V druhom rade, čo je aj podstatnejšie, obvinený Ľ. M. je aj naďalej trestne stíhaný za viaceré skutky, za ktoré mu doposiaľ bolo vznesené obvinenie," zdôraznila hovorkyňa Jana Tökölyová.

Ľudovít Makó má teda naďalej procesné postavenie obvineného a nebolo voči nemu vydané žiadne meritórne procesné rozhodnutie, ktoré by malo charakter odklonu v trestnom konaní, ani uznesenie o podmienečnom zastavení trestného stíhania.

Ľudovít Makó spolupracuje s políciou odkedy ho zadržali. Pôvodne ho ešte v septembri v rámci akcie Božie Mlyny začali väzobne stíhať, dnes je už však na slobode. Portál Topky informoval o údajnom podmienečnom pozastavení trestného stíhania, ktoré mali iniciovať prokurátori Ondrej Repa a Michal Šúrek. Ide o rovnakých prokurátorov, ktorých nedávno Robert Fico nazval „gestapákmi“.

Odporúčané
Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti 26. apríla 2022, 12:30

Bývalý riaditeľ kriminálneho úradu finančnej správy podrobne popísal, ako mala fungovať údajná zločinecká skupina, na čele ktorej podľa neho stál Norbert Bödör. Jej súčasťou malo byť aj viacero bývalých policajných funkcionárov vrátane policajného exprezidenta Tibora Gašpara, ktorý mal byť pravou rukou N. Bödöra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia