Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 11:15
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Lipšic sa postavil Ficovi: Chápem, že mnohí vplyvní a bohatí ľudia môžu byť v dnešnej dobe nervózni

NEWS DANIEL LIPŠIC ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Daniel Lipšic sa zastal prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu a Michala Šúreka, na ktorých podal Fico trestné oznámenie.

Robert Fico sa v piatok vyhrážal trestným oznámením na dvoch prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu a Michala Šúreka a na tlačovej konferencii prezentoval údajné „gestapácke“ praktiky, ktoré vraj predvádzali.

Tvrdí, že informácie má od neznámeho novinára. Ide o prokurátorov, ktorí v súčasnosti dozorujú dôležité akcie vrátane tých, kde zatýkajú vysokopostavených policajtov, oligarchov či špeciálneho prokurátora. 

Proti šéfovi Smeru sa teraz postavil aj advokát a bývalý minister spravodlivosti Daniel Lipšic. „Chápem, že mnohí vplyvní a bohatí ľudia môžu byť právom v dnešnej dobe nervózni. Chápem aj to, že viacerí politici a oligarchovia boli „zvyknutí“ na prokurátorov typu Dobroslava Trnku, Ladislava Tichého či Dušana Kováčika. To ich však nijako neoprávňuje na takéto podlé útoky na čestných a odvážnych prokurátorov,“ odkázal Lipšic Ficovi. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Daniel Lipšic uviedol, že zo svojej advokátskej praxe pozná prácu oboch prokurátorov a je presvedčený, že by sa nikdy nespreneverili svojmu sľubu a svojmu poslaniu chrániť a presadzovať spravodlivosť.

Upozorňuje tiež, že prácu prokurátorov potvrdzuje aj Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd, keď pre obvinených potvrdzuje návrhy na väzbu. 

„Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd vo všetkých týchto veciach potvrdili dôvodnosť vedených trestných stíhaní. Výroky Roberta Fica preto považujem v právnom štáte za neprijateľné. Strach nie je dobrým radcom,“ dodáva Lipšic. Advokát zároveň vyzýva Radu prokurátorov, aby sa bezodkladne vyjadrila k výrokom poslanca Fica a podporila prokurátorov ÚŠP Ondreja Repu a Michala Šúreka.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia